Munkkien paistaminen

Paistoastia ja paistorasvan käsittely

* Rasva laitetaan aina kuivaan pataan, sillä tilkkanenkin vettä aiheuttaa räiskymistä.

* Sopiva määrä öljyä on 5-8 cm paistoastian pohjasta.

* Pidä kansi lähellä siltä varalta, että rasva kuumenee liikaa ja syttyy palamaan. Tuli tukahdutetaan kannella, ei missään tapauksessa vedellä!

 

Paistaminen

* Rasvan kuumuutta voit kokeilla taikinapalalla. Jos se tulee minuutissa kauniin ruskeaksi, on lämpötila sopiva, noin 180 °C. Liian kuuma öljy savuaa ja liian kylmä öljy imeyttää rasvaa runsaasti munkkeihin.

* Upota kypsennettävät munkit rasvaan ja paista ne kauniin ruskeiksi. Kääntele munkkeja kypsentämisen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

* Paistamisen jälkeen munkit nostetaan paistoastiasta reikäkauhan avulla talouspaperin päälle valumaan ja sokeroidaan lämpiminä.

Vinkki

Samaa paistorasvaa voit käyttää uudelleen, jos siivilöit ja säilytät sen oikein viileässä ja valolta suojattuna.