Rukiinen mallasnäkkileipä ja levitelauta
Rukiinen mallasnäkkileipä ja levitelauta
Maltaat sekä taikinapohjana käytettävä raski antavat tälle rukiiselle näkkileivälle ihanan täyteläisen ja aromaattisen maun. Tarjoile näkkileivän kanssa Benecol ®- levitelautaa.
Raski
4 dl | kylmää vettä |
---|---|
3 dl | leipä- ja mämmimaltaita |
3 dl | tattarijauhoja |
2 tl | Sunnuntai Kuivahiivaa |
Lisäksi
2 ½ dl | kylmää vettä |
---|---|
4 dl | Sunnuntai Karkea Ruisjauhoja |
2 dl | Elovena Kauraleseitä |
1 ½ rkl | hunajaa |
2 tl | suolaa |
1 tl | kuminaa |
Benecol®-levitelauta
Benecol® Maistuva levitettä | |
Juoksevaa hunajaa, kuivattuja karpaloita, pistaasipähkinöitä, sormisuolaa ja tuoretta timjamia |
Ohjeet
- Mittaa raskin aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Peitä kulho kelmulla ja anna raskin tekeytyä huoneenlämmössä 8–24 tuntia.
- Siirrä raski yleiskoneen taikinakulhoon. Lisää kylmä vesi ja käynnistä kone. Kun taikina on notkistunut, lisää loput raaka-aineet. Anna koneen käydä keskinopeudella noin 10 minuuttia.
- Kaavi taikina ruisjauhoilla jauhotetulle pöydälle. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 20 yhtä suureen palaan.
- Kauli jokainen pala litteäksi. Käytä apuna ruisjauhoja, jotta tahmea taikina ei tartu pöytään. Pidä myös kaulin jauhotettuna, jottei se tartu taikinaan kiinni.
- Nosta 4 leipää leivinpaperin päälle pellille ja pistele leivät haarukalla.
- Paista 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Näkkileivät ovat ohuita, joten ne palavat herkästi. Tarkkaile siis leipiä paiston aikana.
- Siirrä näkkileivät ritilälle jäähtymään. Jos leivät ovat uunista otettaessa vielä hiukan kosteita, niin yön yli levättyään ne kuivuvat sopiviksi.
- Levitä Benecol-levite aaltoilevasti ruokalusikan hamarapuolella tai lastalla pienelle leikkuulaudalle tai laakealle vadille. Valuta päälle hunajaa ja viimeistele ripottelemalla makuaineet levitteen päälle.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (14)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti