Täytekakun kokoaminen

Kokoa kakku mieluiten suoraan tarjoiluvadille. Laita kakun alle kakkupaperi sekä voipaperisuikaleet kakkupaperin suojaksi kakun kokoamisen ajaksi. Usein kakun voi täyttää jo edellisenä päivänä. Näin kakusta tulee tasaisemmin kostea ja koostumukseltaan parempi.

Leikkaaminen

* tee ensin kakun reunaan kohdistuviilto

* leikkaa kakku 2-3 osaan ohuella, pitkäteräisellä veitsellä

* jätä alimmainen kerros muita paksummaksi

Kostuttaminen

* n. 1/2 dl kostutuslientä/kakkupohjan muna

* käytä kakun kostuttamiseen voimakasta mehua, maitoa, sokeroitua kahvia...

* kostuta voitelusiveltimellä tai lusikalla

* jos täyte on hyvin kosteaa, vähennä kostutusliemen määrää

* kostuta reunat huolellisesti, älä kostuta ulkopinnalta kinuski- tai suklaakuorrutteista kakkua

Täyttäminen

* 1 1/2-2 dl täytettä/kerros

* jätä n. 1 cm reunasta tyhjäksi

* kermavaahto hillojen ja soseiden päälle

* kokonaiset marjat ja hedelmäviipaleet muiden täytteiden päälle

* kevyt paino täytetyn kakun päälle – vetäytyminen

* tässä vaiheessa kakun voi pakastaa

Kuorruttaminen ja koristelu

* levitä ensin kuorrutetta kakun yläpinnalle ja sivele sitä ohuesti reunoille

* koristele pinta – voit hahmotella koristelun ensin paperille

* pursota kuorrutetta reunoille ja koristele reunat