Valikko
Auta Leipomalla

Auta leipomalla -päivä

Sunnuntai on mukana rakentamassa uutta leivonnan ja hyväntekeväisyyden perinnettä Suomeen, Auta Leipomalla -päivää. Haastamme nyt kaikki koululuokat ja päiväkotiryhmät leipomaan ja tekemään hyvää!

 • Koulut ja päiväkodit, leivotaan hyvän asian puolesta!

 • Tiedätkö koululuokan tai päiväkotiryhmän, jossa on innokkaita leipureita? Kutsumme kaikki koulut ja päiväkodit mukaan Auta Leipomalla -hyväntekeväisyystapahtumaan, jolloin voitte viettää iloisen päivän yhdessä leipoen ja hyvää tehden.

  Me Sunnuntailla tiedämme kuinka paljon iloa leivonta tuo perheiden elämään. Auta Leipomalla -tapahtuma antaa leivonnan ilolle vielä syvällisemmän merkityksen.

  Juuri näinä hetkinä kun maailma muuttuu kovaa vauhtia, haluamme olla mukana rohkaisemassa lapsia ja nuoria puhumaan asioista, joita he kantavat sisällään. Meille on kasvamassa uusi lupaava sukupolvi vastuuntuntoisia kansalaisia ja haluamme auttaa heitä näkemään tulevaisuuden kirkkaana.

  Tapahtumalla tuetaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelinta. Jokainen tapahtuman avulla mahdollistettu puhelu, jossa nuori tulee kuulluksi ja jossa aikuinen läsnäolollaan voi vahvistaa kasvavaa nuorta, on meille suuri ilonaihe ja osallistumisen tärkein palkinto. Sen lisäksi, että hyväntekeväisyyden kautta luodaan nuorille uskoa parempaan tulevaisuuteen, ilahduttaa meitä se, että tapahtuma inspiroi lapsiperheitä leipomaan ja auttaa heitä nauttimaan leivonnan herkkuhetkistä.

 • "

  Päivä tarjoaa lapsille mahdollisuuden auttaa toisia lapsia.

  Ilmoita päiväkoti tai koulu mukaan
 • Mistä on kyse?

 • Tapahtuma järjestetään lokakuun alussa ja on tarkoitettu kaikille kouluille ja päiväkodeille. Voitte itse päättää leivotteko sitten pari tuntia, yhden päivän tai useiden viikkojen ajan. Saatte myös vapaat kädet myyjäisten järjestämiseen. Myyjäiset voivat olla esimerkiksi ulkona järjestetty kaikille avoin tilaisuus tai yhteinen kahvihetki vanhemmille ja sukulaisille, jos tilanne sen sallii. Myyjäisiä voi järjestää myös etänä. Voitte itse päättää teille mieluisimman.

  Tapahtuman aikana kerätyt tuotot lahjoitetaan lyhentämättömänä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimelle. Auta Leipomalla -päivä tarjoaa koululaisille mahdollisuuden auttaa toisia lapsia. Mukavien puuhien, kuten leivonnan ja myyjäisten lomassa he kuulevat ja oppivat hyväntekeväisyydestä sekä sosiaalisesta vastuusta.

  Kaikki ilmoittautuneet päiväkodit ja koulut saavat ilmaisen leivontapaketin, joka pitää sisällään mm. Sunnuntain leivontatuotteita.

  Lue lisää, ilmoittaudu tai vinkkaa ystävälle: www.autaleipomalla.fi

   

 • Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin

 • Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin on vuonna 1980 perustettu valtakunnallinen, maksuton, suomen- ja ruotsinkielinen, kaikille lapsille ja nuorille tarkoitettu auttava puhelin. Puhelin päivystää vuoden jokaisena päivänä.

  Kaikki yhteydenotot ovat nimettömiä ja luottamuksellisia. Lasten ja nuorten yhteydenottoihin vastaavat MLL:n kouluttamat vapaaehtoiset aikuiset päivystäjät. Päivystysvuoroa ohjaa MLL:n työntekijä, joka on myös vapaaehtoisten päivystäjien tukena.

  Koronapandemiasta puhuttiin Lasten ja nuorten puhelimessa ja nettipalveluissa maaliskuusta 2020 alkaen jokaisessa päivystysvuorossa. Huolet kaverisuhteista ja yksinäisyydestä korostuivat, uusi arki uuvutti ja kotona ongelmat kärjistyivät. Nuoret tarvitsevat apua tulevaisuuden suunnitteluun. Vuonna 2020 vastattiin yli 15 000 yhteydenottoon, mutta valitettavasti esimerkiksi puheluista pystyttiin vastaamaan vain noin joka 10. soitonyritykseen.

  Lue lisää: www.nuortennetti.fi

 • Leivo vaikka näitä herkkuja Auta Leipomalla -päivään

 • Keräsimme tapahtumaa varten reseptiesitteen, jossa on helppoja reseptejä lasten kanssa leivottavaksi. Hyödynnä reseptit Auta Leipomalla -päivään tai leivo lasten kanssa kotona!

  Lataa esite tästä: Auta leipomalla -reseptiesite tai katso alta esitteessä olevat reseptit.

   

  • Reseptiyhteistyö

   Mari Pihlajamäen herkullisen helpot mansikkamuffinit ovat osa Auta Leipomalla -hyväntekeväisyystempausta.

   Alle 60 min

  • Reseptiyhteistyö

   Mari Pihlajamäen suussasulavan herkulliset tiikerimuffinit ovat osa Auta Leipomalla -hyväntekeväisyystempausta.

   Yli 60 min

  • Sunnuntai Kauralastut
   Helppo!

   Perinteiset pitsiset ja rapeat kauralastut katoavat nopeasti parempiin suihin.

   Alle 60 min

  • Sunnuntai porkkanapiirakka

   Mehevä ja muhkea porkkanapiirakka on monen suosikkileivonnainen. Piirakka säilyy jääkaapissa useita päiviä herkullisena.

   Yli 60 min

  • Gluteenittomat ja vegaaniset suklaamuffinssit
   Helppo!

   Näiden helppojen gluteenittomien ja vegaanisten suklaamuffinssien taikina valmistuu nopeasti yhdessä kulhossa sekoittaen. Leipurimme uskovat näiden menevän kaupaksi myös erilaisissa myyjäisissä tai juhlatilaisuuksissa.

   Alle 30 min

  • Sunnuntai pizza

   Leivo pellillinen pizzaa klassikko täytteillä!

   Yli 60 min

  • Sunnuntai suolainen peltipiirakka

   Leivo nopeasti valmistuva pellillinen jauhelihapiirakkaa arki-illan herkuksi, piknikille tai synttärijuhlien suolaiseksi tarjoiluksi.

   Alle 60 min

  • Mokkapala-juustokakku
   Helppo!

   Perinteinen mokkapala yhdistettynä juustokakkuun on helppo ja nopea tehdä Sunnuntai Mokkapalamixin avulla, ja se säilyy mehevänä useamman päivän ajan.

   Alle 60 min

  • Kermaviili-omenapiirakka

   Mehevä omenapiirakka on yksi herkullisimmista tavoista nauttia syksyn sadosta.

   Alle 60 min

  • Mokkapalapohjamix
   Helppo!

   Herkulliset mokkapalat valmistuvat nopeasti Sunnuntai Mokkapalapohjamixin avulla. Lisää vain neste, rasva ja kuorrute.

   Alle 60 min

  • Mehevä herkuttelijan mustikkapiirakka sisältää valkosuklaarouhetta. Sunnuntai Mixin ansiosta piirakka on vartissa valmis uuniin.
   Helppo!

   Mehevä herkuttelijan mustikkapiirakka sisältää valkosuklaarouhetta. Sunnuntai Mixin ansiosta piirakka on vartissa valmis uuniin.

   Alle 60 min

  • Ikisuosikki korvapuusti onnistuu takuuvarmasti tällä ohjeella!

   Sunnuntain perinteikkäällä korvapuustireseptillä onnistut varmasti! Erikoisvehnäjauhopussin kyljessäkin olleen reseptin ansiosta pullantuoksu on levinnyt kotikeittiöihin jo vuosien ajan.

   Yli 60 min

  • Helpot yön yli sämpylät

   Tästä ei mehevien sämpylöiden teko helpotu! Herkulliset yön yli sämpylät eli jääkaappisämpylät syntyvät Sunnuntain ohjeella. Taikinaa ei tarvitse vaivata lainkaan ja se kohoaa kätevästi yön yli jääkaapissa.

   Alle 60 min

  • Sunnuntai Pullataikina

   Tällä pullataikinalla onnistut! Peruspullataikinasta voit leipoa niin perinteiset pullat, voisilmäpullat, korvapuustit, pitkot kuin vuokapullatkin.

   Yli 60 min