Valikko

Gluteeniton leivonta – näin onnistut

Sunnuntai Gluteenittomat jauhot sopivat mainiosti gluteenittomaan leivontaan ja ne soveltuvat myös laktoositonta ja/tai maidotonta ruokavaliota noudattavalle.

  • Gluteenittomassa leivonnassa kannattaa kiinnittää huomiota raaka-aineiden, astioiden, työpintojen ja välineiden puhtauteen. Hyvät etukäteisjärjestelyt helpottavat tekemistä ja vähentävät vaaraa, että jotain gluteenia sisältävää raaka-ainetta sekoittuisi valmistettavaan leivonnaiseen.

    Sunnuntain gluteenittomat jauhot sopivat mainiosti gluteenittomaan leivontaan ja ne soveltuvat myös laktoositonta ja/tai maidotonta ruokavaliota noudattavalle. Usein luullaan, että gluteeniton leivonta olisi ankeaa tai vaikeaa, mutta onneksi näin ei ole. Alta löydät monia maukkaita reseptejä gluteenittomaan leivontaan. Lisää reseptivinkkejä löydät reseptiosiostamme!

  • Lisää makua

  • Makua gluteenittomaan leivontaan antavat raasteet, pähkinät, mantelit, rusinat sekä yrttimausteet. Ripottele leipien pinnalle juustoraastetta, unikon-, auringonkukan- tai seesaminsiemeniä. Pullan voi koristella esim. raesokerilla, mantelirouheella tai kaneli-sokeriseoksella.

    Gluteenittomat leivonnaiset kuivuvat vähän tavallista nopeammin. Voit pakastaa ne kerta-annoksiksi heti jäähtymisen jälkeen, niin pääset aina halutessasi nauttimaan tuoreista mauista.