Valikko
Parhaat grillattavat leivonnaiset

Herkulliset grillireseptit

Kesä ja grillaaminen kuuluvat erottamattomasti yhteen. Grillileivonnaiset valmistat näppärästi muun grillaamisen ohessa. Kokeile vaikka pizzan, kakkupohjan ja naanleipien valmistamista!

  • Kesän parhaat pizzat grillaamalla

  • Huolella vaivattu, pitkään kohotettu ja rakkaudella paistettu – näin onnistut täydellisen grillipizzan valmistamisessa.

  • Tee näin:

  • 1. Valmista pizzapohja hyvissä ajoin esimerkiksi edellisenä päivänä, jotta sillä on tarpeeksi aikaa kohota.

    2. Kumoa taikina työpöydälle ja jaa neljään noin 260g taikinapalaan. Ota taikinapala kämmenten väliin ja liu’uta palaa työpöytää vasten kohti itseäsi. Toista, kunnes saat sileän pyöreän taikinapallon.

    3. Nosta pallot kevyesti jauhotettuihin kulhoihin yksittäin ja peitä kulhot väljästi kelmulla. Anna kohota huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia.

    4. Nosta kohonnut taikinapallo jauhotetulle työpöydälle ja painele ensin ympyräksi jättäen reunat koskematta. Nostele sen jälkeen taikinaa kädestä toiseen, kunnes se on venynyt sopivan kokoiseksi pyöreäksi pohjaksi. Tämän jälkeen pohja on valmis täytettäväksi.

  • 5. Nosta pizzakivi grilliin ja laita grilli lämpenemään täydellä teholla hyvissä ajoin.

    6. Levitä pohjan päälle itse tehty tomaattikastike tai 3 rkl ranskankermaa. Lisää täytteet.

    7. Liu’uta pizza grilliin kuuman pizzakiven päälle ja sulje grillin kansi. Anna kypsyä noin 10 minuuttia.

    Tarkkaile grillin lämpötilaa paiston aikana. Anna grillin lämmetä hetki, ennen kuin laitat seuraavan pizzan paistumaan. Jos käytät kolmepolttimoista kaasugrilliä, voit pienentää kiven alla olevan polttimon tehoa paiston ajaksi, jos pizzat kypsyvät pohjasta liian nopeasti.

  • Täytä grillipizzat makusi mukaan:

    • Uusi suosikkipizzasi! Kesäinen lohipizza paistetaan grillissä ja täytteeksi lisätään myös perunaa.

      Yli 60 min

    • Paras grillipizza syntyy huolella vaivatusta taikinasta pitkällä kohotusajalla. Tulinen nduja-salami tuo mukavasti potkua pizzaan. Paistamiseen tarvitset pizzakiven.

      Yli 60 min

    • Herkulliset lankkupizzat voi valmistaa myös grillissä!

      Kesällä grillissä valmistuvat myös pizzat! Raikkaissa lankkupizzoissa salaatti kootaan pizzan päälle.

      Yli 60 min

  • Valmista grillissä myös muut kesäherkut

  • Grillissä valmistuvat myös muut suussa sulavat kesäleivonnaiset. Kokeile vaikka perinteisen sokerikakkupohjan valmistamista grillaamalla tai pehmeitä naanleipiä aterianlisukkeena tai raikkaaseen jogurttidippiin dipattuna.

    • Kesällä grillissä valmistuu myös kakkupohja! Kypsennä sokerikakkupohja grillissä kypsäksi ja täytä perinteiseen tapaan tuoreilla kotimaisilla mansikoilla sekä kermavaahdolla.

      Yli 60 min

    • Pehmeät naanleivät kypsyvät nopeasti grillissä, ja sopivat sellaisenaan dippailtavaksi tai kesäaterian lisukkeeksi. Katso myös ohje raikkaaseen jogurttidippiin.

      Yli 60 min