Valikko
Lue vinkit kuivahiivan käyttöön!

Kuivahiiva leivonnassa

Askarruttaako kuivahiivan käyttö? Lue vinkit kuivahiivan käyttöön leivonnassa ja onnistu mm. helppojen yön yli sämpylöiden ja kauraisen pataleivän leivonnassa – katso herkulliset reseptivinkit artikkelin lopusta!

  • Kuivahiiva on tavallista hiivaa, josta vesi on puristettu pois. 1 ps (11 g) Sunnuntai-kuivahiivaa vastaa n. 30 g tuorehiivaa. Kuivahiiva saa taikinan kohoamaan ja luo leivonnaiseen huokoisen rakenteen perinteisen hiivan tavoin.

    Käyttö

    ½ litran sämpylätaikinaan käytetään 1 pussi kuivahiivaa ja ½ litran pullataikinaan 2 pussia kuivahiivaa. (Pullataikina on rasvaisempaa ja raskaampaa kuin sämpylätaikina, joten se vaatii enemmän kohotusainetta.)

    1. Kuivahiiva sekoitetaan yleensä jauhojen joukkoon.
    2. Kuivahiiva tarvitsee toimiakseen +42°C taikinanesteen, joka tuntuu käteen selvästi lämpimältä
    3. Nesteen lämpötila ei saa nousta yli +50°C, koska silloin hiivasolut kuolevat.

    Säilytys

    Kuivahiiva säilyy avaamattomana vuoden. Avattu pussi säilyy hyvin suljettuna jääkaapissa n. viikon ja useita kuukausia pakastimessa.

  • Inspiroidu resepteistä

  • Sunnuntai Kuivahiivalla valmistuvat niin helpot yön yli sämpylät, herkullisen kaurainen pataleipä, korvapuustit kuin pizzataikinakin!

    • Ruisleipäainekset purkissa on maistuva lahjaidea. Tämän ruisleivän resepti on ekstrahelppo!
      Helppo!

      Leivo itsellelle tai anna lahjaksi helpon juurettoman ruisleivän ainekset.

      Yli 60 min

    • Ikisuosikki korvapuusti onnistuu takuuvarmasti tällä ohjeella!

      Sunnuntain perinteikkäällä korvapuustireseptillä onnistut varmasti! Erikoisvehnäjauhopussin kyljessäkin olleen reseptin ansiosta pullantuoksu on levinnyt kotikeittiöihin jo vuosien ajan.

      Yli 60 min

    • Italialaislähtöinen focaccia on täydellinen tarjottava illanistujaisiin. Kirsikkatomaatit, valkosipuli sekä rosmariini antavat leivälle kerrassaan herkullisen maun.

      Yli 60 min

    • Herkullinen pizzapohja on helppo ja nopea valmistaa itse. Täytteitä voi varioida oman maun mukaan tai sen pohjalta, mitä jääkaapista sattuu löytymään.

      Yli 60 min

    • Kauraisessa pataleivässä on ihanan rapea kuori ja mehevä sisus. Maukas taikina syntyy helposti ilman vaivaamista ja pitkällä kohotuksella.

      Yli 60 min

    • Sunnuntain Rouheisesta Sämpyläjauhosta leivot helposti näitä meheviä ja maukkaita siemensämpylöitä.

      Uunituoretta sämpylää ei voita mikään! Sunnuntain Rouheisesta Sämpyläjauhosta leivot helposti näitä meheviä ja maukkaita siemensämpylöitä.

      Yli 60 min

    • Tästä ei mehevien sämpylöiden teko helpotu! Taikinaa ei tarvitse vaivata lainkaan ja se kohoaa kätevästi yön yli jääkaapissa.

      Alle 60 min

    • Munkkirinkilät ovat vapun ykkösherkku ja parhaat munkit syntyvät itse tehden. Tällä perusohjeella onnistut varmasti.

      Yli 60 min

    • Blogiresepti

      Jättikierrepulla on kuin iso korvapuusti! Upea herkku syntyy perinteisestä pullataikinasta helposti rullailemalla.

      Yli 60 min

  • Tutustu tuotteisiin