Valikko

Kuivahiiva leivonnassa

Askarruttaako kuivahiivan käyttö? Lue vinkit kuivahiivan käyttöön leivonnassa ja onnistu mm. helppojen yön yli sämpylöiden ja kauraisen pataleivän leivonnassa – katso herkulliset reseptivinkit artikkelin lopusta!

Lue vinkit kuivahiivan käyttöön!
  • Kuivahiiva on tavallista hiivaa, josta vesi on puristettu pois. 1 ps (11 g) Sunnuntai-kuivahiivaa vastaa n. 30 g tuorehiivaa. Kuivahiiva saa taikinan kohoamaan ja luo leivonnaiseen huokoisen rakenteen perinteisen hiivan tavoin.

    Käyttö

    ½ litran sämpylätaikinaan käytetään 1 pussi kuivahiivaa ja ½ litran pullataikinaan 2 pussia kuivahiivaa. (Pullataikina on rasvaisempaa ja raskaampaa kuin sämpylätaikina, joten se vaatii enemmän kohotusainetta.)

    1. Kuivahiiva sekoitetaan yleensä jauhojen joukkoon.
    2. Kuivahiiva tarvitsee toimiakseen +42°C taikinanesteen, joka tuntuu käteen selvästi lämpimältä
    3. Nesteen lämpötila ei saa nousta yli +50°C, koska silloin hiivasolut kuolevat.

    Säilytys

    Kuivahiiva säilyy avaamattomana vuoden. Avattu pussi säilyy hyvin suljettuna jääkaapissa n. viikon ja useita kuukausia pakastimessa.

  • Inspiroidu resepteistä

  • Sunnuntai Kuivahiivalla valmistuvat niin helpot yön yli sämpylät, herkullisen kaurainen pataleipä, korvapuustit kuin pizzataikinakin!

  • Tutustu tuotteisiin