Valikko

Näin kokoat täydellisen täytekakun

Askarruttaako täytekakun kokoaminen ja koristelu? Näillä vinkeillä onnistut!

  • Kokoaminen

  • Kokoa kakku mieluiten suoraan tarjoiluvadille. Usein kakun voi täyttää jo edellisenä päivänä. Näin kakusta tulee tasaisemmin kostea ja koostumukseltaan parempi.

  • Leikkaaminen

    • tee ensin kakun reunaan kohdistuviilto
    • leikkaa kakku 2-3 osaan ohuella, pitkäteräisellä veitsellä
    • jätä alimmainen kerros hieman muita paksummaksi
  • Kostuttaminen

    • n. 1/2 dl kostutuslientä/kakkupohjan muna
    • käytä kakun kostuttamiseen mehua, maitoa, sokeroitua kahvia…
    • kostuta voitelusiveltimellä tai lusikalla
    • jos täyte on hyvin kosteaa, vähennä kostutusliemen määrää
    • kostuta reunat huolellisesti, älä kostuta ulkopinnalta kinuski- tai suklaakuorrutteista kakkua
  • Täyttäminen

    • 1 1/2-2 dl täytettä/kerros
    • jätä n. 1 cm reunasta tyhjäksi
    • kermavaahto hillojen ja soseiden päälle
    • kokonaiset marjat ja hedelmäviipaleet muiden täytteiden päälle
    • kevyt paino täytetyn kakun päälle – vetäytyminen
    • tässä vaiheessa kakun voi pakastaa
  • Kuorruttaminen ja koristelu

    • levitä ensin kuorrutetta kakun yläpinnalle ja sivele sitä ohuesti reunoille
    • koristele pinta – voit hahmotella koristelun ensin paperille
    • pursota kuorrutetta reunoille ja koristele reunat