Näin kokoat täydellisen täytekakun
Askarruttaako täytekakun kokoaminen ja koristelu? Näillä vinkeillä onnistut!

Kokoaminen
Kokoa kakku mieluiten suoraan tarjoiluvadille. Usein kakun voi täyttää jo edellisenä päivänä. Näin kakusta tulee tasaisemmin kostea ja koostumukseltaan parempi.
Leikkaaminen
- tee ensin kakun reunaan kohdistuviilto
- leikkaa kakku 2-3 osaan ohuella, pitkäteräisellä veitsellä
- jätä alimmainen kerros hieman muita paksummaksi
Kostuttaminen
- n. 1/2 dl kostutuslientä/kakkupohjan muna
- käytä kakun kostuttamiseen mehua, maitoa, sokeroitua kahvia…
- kostuta voitelusiveltimellä tai lusikalla
- jos täyte on hyvin kosteaa, vähennä kostutusliemen määrää
- kostuta reunat huolellisesti, älä kostuta ulkopinnalta kinuski- tai suklaakuorrutteista kakkua
Täyttäminen
- 1 1/2-2 dl täytettä/kerros
- jätä n. 1 cm reunasta tyhjäksi
- kermavaahto hillojen ja soseiden päälle
- kokonaiset marjat ja hedelmäviipaleet muiden täytteiden päälle
- kevyt paino täytetyn kakun päälle – vetäytyminen
- tässä vaiheessa kakun voi pakastaa
Kuorruttaminen ja koristelu
- levitä ensin kuorrutetta kakun yläpinnalle ja sivele sitä ohuesti reunoille
- koristele pinta – voit hahmotella koristelun ensin paperille
- pursota kuorrutetta reunoille ja koristele reunat
"
Sivuiltamme löydät inspiroivimmat kakkureseptit juhlaan kuin juhlaan!
Yli 60 min
Yli 60 min
Yli 60 min
Yli 60 min
Yli 60 min
Yli 60 min