Valikko

Banana Bread eli banaanileipä

Hyödynnä tummuneet banaanit herkullisessa banana breadissa eli banaanileivässä

Banana bread eli banaanileipä

Jos hedelmäkoristasi löytyy muutama tummeneva banaani, hyödynnä ne herkulliseen banaanileipään. Amerikkalainen klassikkoherkku sopii aamiaiselle tai vaikka kahvipöytään kuivakakun sijaan.

  • 1 kpl
  • Alle 60 min

Ainekset

80 gSunnuntai Leivontamargariinia
3+1 kypsää banaania
½ tlsuolaa
1 tlkanelia
1 dlfariinisokeria
1 tlvaniljasokeria
1 muna
1 tlruokasoodaa
1 dlElovena Kaurahiutaleita
2 ½ dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 175 asteeseen. Voitele leipävuoka öljyllä.
  2. Sulata margariini kattilassa tai mikrossa.
  3. Soseuta kolme banaania haarukalla tai sauvasekoittimella ja yhdistä kulhossa hieman jäähtyneen margariinin kanssa.
  4. Sekoita joukkoon suola, kaneli, sokerit ja muna. Lisää tämän jälkeen kaurahiutaleet ja ruokasooda.
  5. Lopuksi lisää taikinaan vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja halkaise pinnalle yksi banaani.
  6. Paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia.

Lisää taikinaan 1 dl pähkinöitä tai suklaata rouhittuna.

Tykkää (5)

    Jaa

    Kommentit

    • Leipuri
      Onpa herkullisen näköinen banaanileipä! 😍

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet