Bataattikakku rapealla murupäällisellä

Bataattikakku rapealla murupäällisellä
Tämä pehmeä bataattikakku on täynnä herkullisia syksyn makuja. Kakun kruunaa rapea murupäällinen.
Taikina
| 250 g | bataattia(sosetta) |
|---|---|
| 100 g | pehmeää voita |
| 2 dl | maitoa |
| 3 | munaa |
| 2 dl | sokeria |
| 3 ½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| 2 ½ tl | leivinjauhetta |
| 1 ½ tl | kanelia |
| ½ tl | jauhettua inkivääriä |
| ½ tl | jauhettua neilikkaa |
| ripaus suolaa |
Murupäällinen
| 125 g | voisulaa |
|---|---|
| 2 ½ dl | fariinisokeria |
| 2 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| 2 dl | Elovena Täysjyväkaurahiutaleita |
| 1 tl | jauhettua kardemummaa |
| ½ tl | jauhettua inkivääriä |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Kuori bataatti ja pilko pieniksi palasiksi. Keitä bataattipalat pienessä määrässä vettä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta.
- Sulata lämpimän soseen joukkoon voi. Sekoita joukkoon maito ja munat.
- Lisää sokeri ja kuivat aineet.
- Valmista murutaikina nyppimällä kaikki aineet murumaiseksi seokseksi.
- Kaada puolet taikinasta voideltuun uunivuokaan (n. 23cm*33cm). Ripottele päälle puolet muruseoksesta. Lisää päälle loput taikinasta ja muruseoksesta.
- Paista kakkua uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
- Kakku saa jäädä hieman ”taikinaiseksi”.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (13)
