Brownie-vadelmakakku

Brownie-vadelmakakku
Pohjalla mehevää brownieta, päällä suussasulavaa vadelmamoussea... Tässä kakussa on ainesta kahvipöydän tähdeksi!
Pohja
| 120 g | tummaa suklaata |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 1½ rkl | vaniljasokeria |
| 2½ dl | sokeria |
| 2 | munaa |
| 1½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| ripaus suolaa |
Täyte
| 300 g | suomalaisia pakastevadelmia |
|---|---|
| 4 | liivatelehteä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 3 dl | kermaa |
| 3 | keltuaista |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | rahkaa |
Ohjeet
- Voitele irtopohjavuoka (22 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
- Sulata suklaa ja voi mikrossa täydellä teholla välillä sekoittaen.
- Lisää joukkoon sokerit ja suola. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Kääntele joukkoon jauhot.
- Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Pohja saa jäädä keskeltä tahmeaksi.
- Painele sulatetut vadelmat siivilän läpi, niin että siemenet jäävät siivilään.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
- Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi.
- Vaahdota keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon vadelmasose.
- Purista liivatteista vesi pois. Laita ne ja sitruunamehu mikron kestävään astiaan ja lämmitä mikrossa sen verran liivatteet sulavat. Sekoita munavaahtoon.
- Lisää rahka ja vaahdotettu kerma.
- Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan.
- Koristele haluamallasi tavalla.
Tykkää (24)
