Valikko

Charlotte-kakku

Charlotte-kakku Koko Suomi leipoo

Charlotte-kakku

Koko Suomi leipoo -sarjan 9. kauden yhdeksännessä jaksossa kilpailijat valmistivat näyttävän charlotte-kakun. Merja nimesi oman luomuksensa Muorin suklaaunelmaksi. Kuvaaja Saku Tiainen.

Wilhelmiina-keksit

400 gvoita
4 dlsokeria
4 rkltummaa siirappia
2 kplkeltuaista
2 rklvaniljasokeria
10 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
4 tlleivinjauhetta
3 rkltummaa kaakaojauhetta

Mustaherukka-vadelmahillo

75 gvadelmia (tuoreita tai pakastettuja)
75 gmustaherukoita (tuoreita tai pakastettuja)
tilkka vettä
1 dlhillosokeria

Suklaamousse

400 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 ¼ dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
6 dlvispikermaa
200 gmaitosuklaata
200 gtummaa suklaata

Lisäksi

400 gtuoreita vadelmia
100 gsokerimassaa
vihreää ja keltaista pastaväriä

Sveitsiläinen marenki

2 kplvalkuaista
dlSiro sokeria

Ohjeet

WILHELMIINA-KEKSIT: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota voi, sokeri ja siirappi. Lisää keltuainen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää ne kerralla voivaahtoon. Sekoita tasaiseksi -> tulee vähän murumainen seos. Jaa taikina neljään osaan. Muotoile n. 2cm paksuisia tankoja. Litistä tankoja hiukan, jotta ne kypsyvät tasaisemmin myös keskeltä. Paista tankoja n. 15min, kunnes tangot ovat levinneet ja repeilleet, sekä ottaneet
hieman väriä pintaansa. Leikkaa tangot lämpiminä paloiksi ja tasaa samalla alareuna. Anna jäähtyä.

MUSTAHERUKKA-VADELMAHILLO: Laita marjat ja tilkka vettä kattilaan, kuumenna. Lisää hillosokeri höyryävään seokseen. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä n. 10-15min välillä sekoittaen. Jäähdytä.

SUKLAAMOUSSE: ulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin tuorejuusto ja sokeri. Lisää tuorejuusto seokseen jäähtynyt ja sulanut suklaa ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Yhdistä seos kermavaahdon kanssa lastalla sekoittaen.

SVEITSILÄINEN MARENKI: Laita kattilan pohjalle vettä ja kuumenna vesi. Erottele valkuaiset isompaan kulhoon ja nosta kattilan päälle niin, ettei pohja osu veteen. Anna veden kiehua hiljalleen ja samalla vatkaat valkuaisia vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä osissa marenkivaahtoon koko ajan vatkaten.
Vatkaa marenkia niin kauan, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet tai marenki on noin 60 asteista. Nosta kulho pois kattilan päältä ja vatkaa vielä hetki, jotta se jäähtyy hiukan.

KAKUN KOKOAMINEN: Aseta kakkualusta irtopohjavuoan pohjalle. Lado keksejä pohjaksi ja pystyyn reunoille kiertäen koko vuoan sisäpuolen. Jätä keksejä kakun sisälle käytettäväksi. Laita suklaamoussea n. ¼ pohjan päälle. Levitä hilloa reilu kerros moussen päälle. Laita suklaamoussea jälleen n. ¼. Laita loput keksit kerrokseksi moussen päälle. Laita loppu mousse keksien päälle (voi jättää vähän pursotuksia varten). Upota mousseen tuoreita vadelmia. Koristele kakun päällinen tuoreilla vadelmilla. Laita marenki pursotuspussiin. Pursota vadelmien päälle vielä marenkikerros. Polta marengin pinta kauniin ruskeaksi. Ota vuoasta pois ja aseta tarjoilualustalle. Laita vaaleanpunainen, paksu silkkinauha kakun ympärille

Tykkää (1)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet