Churrot

Churrot
Espanjalaiset munkit eli churrot herkutellaan lämpiminä suklaisen dipin kanssa.
Taikina
| 2 ½ dl | vettä |
|---|---|
| 50 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
| 1 rkl | sokeria |
| ¼ tl | suolaa |
| 2 ½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| 2 | munaa |
| ½ | sitruunan raastettu kuori |
Paistamiseen
| 1 l | rypsiöljyä |
|---|
Pinnalle
| 1 dl | sokeria |
|---|---|
| 1 tl | kanelia |
Kaakao-hasselpähkinädippi
| 1 dl | kuohukermaa |
|---|---|
| 1 dl | kaakao-hasselpähkinälevitettä (esim. Nutella) |
Ohjeet
- Kiehauta kattilassa vesi, margariini, sokeri ja suola. Pienennä lieden lämpöä ja lisää jauhot koko ajan sekoittaen. Kun taikina muodostaa pallon, sammuta liesi ja nosta kattila sivuun jäähtymään.
- Taikinan jäähtyessä raasta puolikkaan sitruunan kuori valmiiksi ja laita paistoöljy lämpenemään kattilaan. Sekoita sokeri ja kaneli laakeaan kulhoon tai lautaseen.
- Lisää hieman jäähtyneeseen taikinaan sähkövatkaimella vatkaten munat sekä sitruunankuoriraaste. Laita taikina tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
- Kun rypsiöljy on 175-180 asteista, purista muutama taikinapötkö kerrallaan kypsymään. Käytä taikinan katkaisemisessa saksia. Paista noin 2 minuuttia per puoli. Nosta kypsät churrot talouspaperin päälle kulhoon ja pyöräytä kaneli-sokeriseoksessa.
- Lämmitä nutelladippi kattilassa keskilämmöllä ja tarjoa lämpimien churrojen kanssa.
Tykkää (21)




