Valikko

Daim-juustokakku uunissa

Sunnuntai Daim-uunijuustokakku

Daim-juustokakku uunissa

Tuhti ja herkullinen suklaajuustokakku on suklaata rakastavan unelma. Kakku kannattaa leipoa jo edeltävänä päivänä ja antaa sen vetäytyä jääkaapissa yön yli.

Pohja

150 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 ½ dlsokeria
1 muna
3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 rklkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta

Täyte

150 gtummaa suklaata
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 dltomusokeria
2 munaa
200 gmaitorahkaa
1 psDaim raepussi (á 225 g)

Koristelu

1 ½ dlvispikermaa
1 rkltomusokeria
pensasmustikoita ja osa täytteen Daim-rakeista

Ohjeet

  1. Ota margariini huoneenlämpöön pehmenemään. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja voitele vuoka öljyllä.
  2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna.
  3. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Sihtaa jauhoseos vaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja nosta pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen tasalämmöllä. Aseta uunipelti uunin alimmalle tasolle ja ritilä keskitasolle.
  5. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Vatkaa kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin. Lisää kananmunat yksitellen keskiteholla vatkaten. Lisää hieman jäähtynyt suklaa sekoita tasaiseksi. Lopuksi lisää maitorahka ja Daim-rakeet, mutta jätä pieni määrä rakeita jäljelle kakun koristelua varten. Kaada tasaiseksi käännelty mousse vuokaan.
  6. Paista uunin keskitasolla 60 minuuttia. Uunissa oleva uunipelti estää kakkuvuoasta mahdollisesti tippuvaa rasvaa sotkemasta uunia. Paistoajan täytyttyä sammuta uuni, mutta jätä kakku vielä vetäytymään jälkilämmölle 30 minuutin ajaksi.
  7. Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja nosta vielä vetäytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.
  8. Koristele kakku ennen tarjoilua. Vatkaa vispikerma ja tomusokeri vaahdoksi. Pursota kerma kakun päälle ja koristele täytteestä jätetyillä Daim-rakeilla ja pensasmustikoilla.

Tykkää (17)

    Jaa

    Kommentit

    • Soili K
      Tein kakun ohjeen mukaan ja se oli kaikinpuolin muuten oikein hyvä, mutta johtuiko maitorahkasta kun koostumus oli märkä, mikä taas ei ole juustokakulle hyvä ominaisuus. Maitorahka maistuu vahvasti läpi muuten hyvästä kakusta. Ehkäpä Ranskan kerma, maustamaton jogurtti tai kermaviili toimisi paremmin. Kokeilemalla selviää!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Moikka Soili. Ikävä kuulla, että koostumus ei ollut onnistunut. Reseptiä voi kokeilla myös muilla hapanmaitotuotteilla, ja kuulemme mielellämme kokemuksianne. 🙂
    • Essi
      Kokeilin reseptiä niin, että vaihdoin maitorahkan kermaviiliin (valutin sitä hetken aikaa, jotta sain ylimääräistä nestettä pois) ja erittäin hyvin toimi. Koostumus ja maku todella hyvä! Teen toistekin!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Moi Essi, Kiitos että jaoit vinkkisi meille ja kiva kuulla, että resepti oli mieluinen. 💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet