Dripped suklaa-mansikkakakku

Dripped suklaa-mansikkakakku
Dripped-koristelutekniikalla eli valutetulla suklaakastikkeella kruunattu mansikkakakku kääntää katseet. Tämä näyttävä kakku sopii loistavasti juhliin kuin juhliin!
Kakkupohja
| 3 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
|---|---|
| 1 rkl | leivinjauhetta |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 100 g | voita |
| 6 | munaa |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 1 dl | maitoa |
Täyte
| 500 g | mansikoita |
|---|---|
| 1 dl | tomusokeria |
| 6 dl | kermaa |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| 200 g | mascarpone juustoa |
| 8 | liivatelehteä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 2 rkl | vettä |
| 230 g | mansikkamarmeladia |
Kostutukseen
| 1 dl | maitoa |
|---|
Kuorrutus
| 120 g | tummaa suklaata |
|---|---|
| 40 g | voita |
| 3 rkl | kermaa |
| Koristeluun tuoreita mansikoita, suklaamakeisia ja keksejä |
Ohjeet
- Voitele ja korppujauhota pyöreä (25 cm) kakkuvuoka.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Sulata suklaa ja voi mikrossa täydellä teholla välillä sekoittaen.
- Vaahdota munat ja fariinisokeri paksuksi vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon suklaa-rasvasula hyvin sekoittaen.
- Lisää joukkoon kahdessa osassa vuorotellen jauhot sekä maito.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
- Kumoa ja jäähdytä kakkupohja hyvin ennen leikkaamista.
- Leikkaa kakkupohja neljään osaan ja kostuta pohjat kevyesti maidolla.
Täyte
- Soseuta mansikat ja siivilöi joukkoon tomusokeri.
- Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
- Vaahdota kerma ja vaniljasokeri.
- Yhdistä mansikkasose ja mascarpone.
- Lisää joukkoon kermavaahto.
- Purista liivatelehdistä pois ylimääräinen neste. Sulata liivatelehdet lämpimään sitruunaveteen.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita hyvin.
Kakun kokoaminen ja koristelu
- Kokoa kakku kakkurenkaaseen jonka reunat on vuorattu ”piirtoheitin” kalvolla tai leivinpaperilla.
- Aseta kakkupohja muotin pohjalle ja sivele pinta marmeladilla.
- Kaada 1/3 täytteestä pohjan päälle. Laita kakku vähäksi aikaa kylmään ennen seuraavan kerroksen kokoamista.
- Kokoa loppu kakku samalla tavalla. Anna kakun hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan.
- Irrota kakku varovasti muotista ja poista reunapaperi.
- Sulata mikrossa tai kattilassa kaikki kuorrutuksen aineet.
- Kaada kuorrutus kakun päälle. Kuorrutus saa valua yli reunojen.
- Koristele tuoreilla mansikoilla, suklaamakeisilla ja kekseillä.
Tykkää (32)
