Galette hunajaisella kaurajauhis -täytteellä

Galette hunajaisella Muru-täytteellä
Nimestään huolimatta galette-piirakka on helppo valmistaa ja ulkonäkö saa olla sopivan rustiikkinen. Tämän Elovena Murulla höystetyn suolaisenmakean galeten täytteinä maistuvat mm. päärynä ja valkohomejuusto.
Pohja
2½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
---|---|
1½ dl | Sunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja |
1 tl | suolaa |
100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
1 dl | vettä |
Muru-Hunajatäyte
200 g | ranskankermaa |
---|---|
225 g | Elovena Muru Kaurajauhista |
öljyä paistamiseen | |
hunajaa | |
2 | viikunaa |
1 | päärynä |
100 g | valkohomejuustoa |
40 g | saksanpähkinöitä |
tuoretta timjamia |
Ohjeet
- Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi seokseen kuutioitu kylmä margariini. Lisää kylmä vesi pienissä erissä ja sekoita taikinaksi. Muotoile taikina palloksi, kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Voit myös tehdä pohjan jo edellisenä
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Paista Muru kaurajauhis öljyssä ja mausta reilusti hunajalla. Viipaloi viikunat, päärynä ja valkohomejuusto sekä rouhi pähkinöitä hieman pienemmiksi.
- Kauli pohja jauhotetun leivinpaperin päälle isoksi ympyräksi.
- Levitä ranskankerma pohjan päälle, mutta jätä kolme senttiä reunoilta tyhjiksi. Lisää täytteet ja taita taikinan reunat täytteen päälle.
- Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Viimeistele tuoreella timjamilla ja hunajalla. Tarjoile hieman jäähtyneenä.
Tykkää (2)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti