Valikko

Galette hunajaisella Kaurajauhis-täytteellä

Galette hunajaisella Kaurajauhis-täytteellä

Nimestään huolimatta galette-piirakka on helppo valmistaa ja ulkonäkö saa olla sopivan rustiikkinen. Tämän Elovena Kaurajauhiksella höystetyn suolaisenmakean galeten täytteinä maistuvat mm. päärynä ja valkohomejuusto.

Kaurajauhis-Hunajatäyte

200 granskankermaa
225 gHärkis Kaurajauhista
öljyä paistamiseen
hunajaa
2 viikunaa
1 päärynä
100 gvalkohomejuustoa
40 gsaksanpähkinöitä
tuoretta timjamia

Ohjeet

  1. Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi seokseen kuutioitu kylmä margariini. Lisää kylmä vesi pienissä erissä ja sekoita taikinaksi. Muotoile taikina palloksi, kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Voit myös tehdä pohjan jo edellisenä
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Paista Muru Kaurajauhis öljyssä ja mausta reilusti hunajalla. Viipaloi viikunat, päärynä ja valkohomejuusto sekä rouhi pähkinöitä hieman pienemmiksi.
  4. Kauli pohja jauhotetun leivinpaperin päälle isoksi ympyräksi.
  5. Levitä ranskankerma pohjan päälle, mutta jätä kolme senttiä reunoilta tyhjiksi. Lisää täytteet ja taita taikinan reunat täytteen päälle.
  6. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Viimeistele tuoreella timjamilla ja hunajalla. Tarjoile hieman jäähtyneenä.

Tykkää (8)

    Jaa

    Kommentit

    • Leivonnan huumaa
      Tää on tosi kiva ohje ja olen hyödyntänyt samaa pohjaohjetta moniin muihinkin galetteihin. Herkullista ja helppoa 🧡
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Mukava kuulla! Galette tosiaan voi kuulostaa haastavalta leipoa, mutta ei sitä todellisuudessa ole. 🙂

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet