Valikko

Gluteeniton kääretorttu

gluteeniton kääretorttu

Gluteeniton kääretorttu

Mehevä kääretorttu onnistuu myös gluteenittomasti! Täytä torttu mielesi mukaan esimerkiksi tuorejuustolla ja hillolla.

Ainekset

4 munaa
2 dlsokeria
2 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 tlleivinjauhetta

Täytevaihtoehto 1

2 dlkermaa
100 gtuorejuustoa
2 tlsokeria
1 tlvanilliinisokeria
2 dlmansikkahilloa

Täytevaihtoehto 2

2 dlvispikermaa
250 gmascarpone-juustoa
1 tlvaniljasokeria
1 rklsokeria
250 gtuoreita vadelmia

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Paista uunin keskitasossa noin 8 minuuttia.
  3. Valmista täytevaihtoehto 1 vaahdottamalla kerma, tuorejuusto ja sokerit paksuksi vaahdoksi.  Valmista täytevaihtoehto 2.Vatkaa kerma ja mascarpone vaahdoksi. Sekoita sokerit ja ⅔ vadelmista vaahtoon.
  4. Kumoa kääretorttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä liinan alla hetken aikaa ennen täytteen levittämistä.
  5. Levitä torttupohjalle ensin kerma-tuorejuustotäyte ja sitten hillo. TAI Levitä täyte 2 tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele vielä loput halkaistut vadelmat päälle.
  6. Kääri levy voipaperia apuna käyttäen rullaksi.
  7. Nosta kääretorttu jääkaappiin vetäytymään.

Täytekakkupohja onnistuu samasta taikinasta lisäämällä leivinjauheen määrää 1/2 tl. Kaada taikina voideltuun, gluteenittomalla jauhoseoksella tai mantelijauheella leivitettyyn 2 l:n kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 40 minuuttia.

Tykkää (55)

    Jaa

    Reseptissä käytetyt tuotteet