Valikko

Gluteeniton kinuski-popcornkakku

Gluteeniton kinuski-popcornkakku

Popcorn sopii myös leivontaan! Paukkumaissi ja kinuski yhdistyvät hurmaavasti tässä gluteenittomassa kerroskakussa.

Ainekset

4 kananmunaa
sokeria
Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
½ dlperunajauhoja
tlleivinjauhetta

Karamellisoidut popcornit

1 psmikropopcorneja
2 dlsokeria
50 gvoita
½ dlkuohukermaa

Täyte

omenamehua kostutukseen
n. 3 dlomenahilloa
2 dlvispikermaa
½ dlsokeria
250 gmaitorahkaa
toffee- tai kinuskikastiketta

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen tasalämmöllä. Tarvitset kolme samankokoista lasia. Riko ensin yhteen lasiin kananmunat. Mittaa toiseen lasiin sokeria ja kolmanteen lasiin perunajauhot, leivinjauhe sekä jauhoseos siten, että kaikissa kolmessa lasissa on sama määrä.
  2. Kaada munat ja sokeri kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi sen jälkeen kuivat aineet vaahtoon kevyesti käännellen.
  3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 20-22 cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Kumoa kakkupohja ritilälle, mutta jätä vuoka päälle. Jäähdytä.
  4. Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata sokeri kattilassa miedolla lämmöllä sekoittaen. Kun sokeri on sulanut kullankeltaiseksi, ota kattila liedeltä ja lisää voi ja kerma. Nosta seos takaisin liedelle ja sekoita tasaiseksi. Kääntele kulhossa kinuski popcornien sekaan ja levitä ne sen jälkeen leivinpaperin päälle kuivumaan. Kuivuttuaan popcornit irtoavat toisistaan käsin murtamalla.
  5. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka.
  6. Aloita kakun kokoaminen leikkaamalla pohja kolmeen osaan. Kostuta alin pohja, levitä päälle omenahilloa, rahkavaahtoa, popcorneja ja valuta kinuskikastiketta. Toista sama myös toiseen väliin ja kakun pinnalle. Ylijääneet kinuskipopparit voit herkutella sellaisenaan.

Tykkää (14)

    Jaa

    Kommentit

    • Piko
      Paljonko tulee sokeria ja guton jauho. Puuttuu mainoksista ja tästä ohjeesta.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Piko! Kakkupohja tehdään ns. lasitekniikalla ohjeen ensimmäisen kohdan mukaisesti. Eli ensin kananmunat rikotaan lasiin, ja sokeria ja gluteenitonta jauhoseosta mitataan sen jälkeen erillisiin samankokoisiin laseihin sama määrä, kuin kananmunia on.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet