Gluteeniton marjapiirakka

Gluteeniton marjapiirakka
Mehevä piirakkapohja syntyy helposti vain sekoittamalla pohjan ainekset yhteen. Täytteeksi sopivat mitkä tahansa sesongin kotimaiset marjat tai omenat.
Pohja
150 g | ruokajogurttia, esim. bulgarian jogurttia |
---|---|
1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
1 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
1 | muna |
1 dl | Elovena Gluteeniton Iso Täysjyväkaurahiutaleita |
3 ½ dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
Täyte
4 dl | sesongin marjoja |
---|---|
2 dl | kermaviiliä |
1 | muna |
½ dl | sokeria |
Ohjeet
- Sekoita jogurtti, Sunnuntai Juokseva, sokerit ja muna keskenään kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa kaurahiutaleet, jauhoseos ja leivinjauhe.
- Kaada kuivat aineet jogurttiseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 26 cm) ja kaada taikina vuokaan.
- Levitä mustikat tai muut mieleisesi marjat pohjan päälle. Yhdistä kermaviili, muna ja sokeri ja kaada seos piirakan pinnalle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Tykkää (55)