Gluteeniton mausteleipä

Gluteeniton mausteleipä
Mausteleipä sopii mainiosti osaksi joulupöydän antimia. Gluteeniton leipä saa makua pähkinöistä, luumuista ja jouluisista mausteista.
Ainekset
| 4 ½ dl | Sunnuntai Tumma Gluteeniton Jauhoseosta |
|---|---|
| 1 dl | Elovena Gluteeniton Iso Kaurahiutaleita |
| 1 dl | kuivattuja luumuja |
| 100 g | pähkinäsekoitusta |
| 1 tl | jauhettua neilikkaa |
| ½ tl | muskottipähkinää |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | soodaa |
| 4 dl | laktoositonta piimää |
| 1 ½ dl | tummaa siirappia |
| 2 rkl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Voiteluun
| ½ dl | siirappia |
|---|---|
| ½ dl | vettä |
Ohjeet
- Rouhi pähkinät ja pilko luumut pieneksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Yhdistä piimä, siirappi ja Sunnuntai Juokseva. Sekoita kuivat aineet nesteen joukkoon.
- Kaada taikina voideltuun leipävuokaan (28 cm). Kohota noin 20 minuuttia.
- Sekoita siirappi ja vesi keskenään. Voitele leipä siirappi-vesiseoksella.
- Paista leipää 175-asteisessa uunissa 2 tuntia. Voitele leipää paiston aikana noin 45 minuutin välein ja viimeisen kerran paiston jälkeen.
- Jäähdytä leipä hyvin ja säilytä foliossa.
Tykkää (12)

