Gluteeniton pizzapohja

Gluteeniton pizzapohja
Rapea gluteeniton pizzapohja syntyy helposti Sunnuntain Gluteenittomasta Jauhoseoksesta. Herkullinen pizza valmistuu nopeasti yhden kohotuksen ansiosta.
Pizzapohja
| 2 ½ dl | vettä |
|---|---|
| 2 tl | psylliumia |
| 1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 4 dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
| ½ dl | öljyä |
Mozzarellapizza ilmakuivatulla kinkulla (2 pyöreää pizzaa):
| 2 ½ dl | tomaattikastiketta |
|---|---|
| tuoretta basilikaa | |
| 1 | mozzarellapallo |
| n. 10 | kirsikkatomaattia |
| 6–8 | ilmakuivattua kinkkusiivua |
Ohjeet
- Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen psyllium ja kuivahiiva, anna turvota 5 minuuttia. Lisää sokeri ja suola. Sekoita joukkoon jauhoseos ja öljy ja vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi.
- Jaa taikina kahteen osaan ja painele tai kauli leivinpaperien päälle pyöreiksi pizzoiksi (tai yhdeksi uunipellin kokoiseksi). Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja nosta uunipelti lämpenemään uuniin. Levitä tomaattikastike pizzojen päälle. Revi päälle tuoretta basilikaa sekä mozzarellaa. Halkaise kirsikkatomaatit pizzan päälle.
- Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia. Nosta ilmakuivatut kinkut kuumien pizzojen päälle ja viimeistele tuoreilla yrteillä.
Tykkää (30)




