Valikko

Gluteeniton pizzapohja

Näin onnistut gluteenittoman pizzapohjan valmistamisessa!

Gluteeniton pizzapohja

Rapea gluteeniton pizzapohja syntyy helposti Sunnuntain Gluteenittomasta Jauhoseoksesta. Herkullinen pizza valmistuu nopeasti yhden kohotuksen ansiosta.

  • 1 pellillinen tai 2 pyöreää pizzaa
  • Alle 60 min
  • Gluteeniton

Pizzapohja

2 ½ dlvettä
2 tlpsylliumia
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
1 rklsokeria
1 tlsuolaa
4 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
½ dlöljyä

Mozzarellapizza ilmakuivatulla kinkulla (2 pyöreää pizzaa):

2 ½ dltomaattikastiketta
tuoretta basilikaa
1 mozzarellapallo
n. 10 kirsikkatomaattia
6–8 ilmakuivattua kinkkusiivua

Ohjeet

  1. Sekoita 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen psyllium ja kuivahiiva, anna turvota 5 minuuttia. Lisää sokeri ja suola. Sekoita joukkoon jauhoseos ja öljy ja vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi.
  2. Jaa taikina kahteen osaan ja painele tai kauli leivinpaperien päälle pyöreiksi pizzoiksi (tai yhdeksi uunipellin kokoiseksi). Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  3. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja nosta uunipelti lämpenemään uuniin. Levitä tomaattikastike pizzojen päälle. Revi päälle tuoretta basilikaa sekä mozzarellaa. Halkaise kirsikkatomaatit pizzan päälle.
  4. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia. Nosta ilmakuivatut kinkut kuumien pizzojen päälle ja viimeistele tuoreilla yrteillä.

Tykkää (6)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet