Valikko

Gluteeniton sokerikakkupohja

Takuuvarma gluteeniton kakkupohja syntyy tällä ohjeella

Gluteeniton sokerikakkupohja

Täydellinen, gluteeniton sokerikakkupohja onnistuu helposti tällä ohjeella. Katso alta ohjeet erikokoisiin kakkupohjiin.

2 munan kakku, 10–13 cm vuokaan, 6 hlö

½ dlsokeria
1 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
½ tlleivinjauhetta

3 munan kakku, 15–18 cm vuokaan, 9 hlö

¾ dlsokeria
1 ½ dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
½ tlleivinjauhetta

4 munan kakku, 20–24 cm vuokaan, 12 hlö

1 dlsokeria
2 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 tlleivinjauhetta

5 munan kakku, 22–25 cm vuokaan, 15 hlö

1 ¼ dlsokeria
2 ½ dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 tlleivinjauhetta

6 munan kakku, 24–26 cm vuokaan, 18 hlö

1 ½ dlsokeria
3 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 ½ tlleivinjauhetta

8 munan kakku, 26–28 cm vuokaan, 24 hlö

2 dlsokeria
4 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
2 tlleivinjauhetta

Vuokaan

Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
gluteenittomia korppujauhoja

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun sen pinnalle jää hetkeksi kuvio vatkaimista vaahtoa valuttaessa.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Jos korvaat osan jauhoista perunajauhoilla, mittaa kuivat aineet samaan mittaan, jotta jauhojen yhteismäärä on oikea (esimerkiksi 4 munan kakkuun tulee yhteensä 2 dl jauhoja). Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
  3. Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista kakkupohjaa uunin alatasossa. Paista 2-4 munan kakkua noin 30 minuuttia, 5-8 munan kakkua noin 40 minuuttia. Voit varmistaa kakun kypsyyden cocktailtikulla: jos tikku jää kuivaksi, on kakku kypsä. Kumoa kakkupohja vasta hieman jäähtyneenä.

Tykkää (103)

    Jaa

    Reseptissä käytetyt tuotteet