Gluteeniton sokerikakkupohja

Gluteeniton sokerikakkupohja
Täydellinen, gluteeniton sokerikakkupohja onnistuu helposti tällä ohjeella. Katso alta ohjeet erikokoisiin kakkupohjiin.
2 munan kakku, 10–13 cm vuokaan, 6 hlö
| ½ dl | sokeria |
|---|---|
| 1 dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
| ½ tl | leivinjauhetta |
3 munan kakku, 15–18 cm vuokaan, 9 hlö
| ¾ dl | sokeria |
|---|---|
| 1 ½ dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
| ½ tl | leivinjauhetta |
4 munan kakku, 20–24 cm vuokaan, 12 hlö
| 1 dl | sokeria |
|---|---|
| 2 dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
5 munan kakku, 22–25 cm vuokaan, 15 hlö
| 1 ¼ dl | sokeria |
|---|---|
| 2 ½ dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
6 munan kakku, 24–26 cm vuokaan, 18 hlö
| 1 ½ dl | sokeria |
|---|---|
| 3 dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
| 1 ½ tl | leivinjauhetta |
8 munan kakku, 26–28 cm vuokaan, 24 hlö
| 2 dl | sokeria |
|---|---|
| 4 dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
Vuokaan
| Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta | |
| gluteenittomia korppujauhoja |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun sen pinnalle jää hetkeksi kuvio vatkaimista vaahtoa valuttaessa.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Jos korvaat osan jauhoista perunajauhoilla, mittaa kuivat aineet samaan mittaan, jotta jauhojen yhteismäärä on oikea (esimerkiksi 4 munan kakkuun tulee yhteensä 2 dl jauhoja). Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
- Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista kakkupohjaa uunin alatasossa. Paista 2-4 munan kakkua noin 30 minuuttia, 5-8 munan kakkua noin 40 minuuttia. Voit varmistaa kakun kypsyyden cocktailtikulla: jos tikku jää kuivaksi, on kakku kypsä. Kumoa kakkupohja vasta hieman jäähtyneenä.
Tykkää (121)




