Sunnuntai

Gluteeniton vuokaleipä
Makealla siirapilla valeltu kaurainen vuokaleipä muistuttaa maultaan hieman saaristolaisleipää.
Ainekset
| 3 ½ dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta |
|---|---|
| 1 dl | Elovena Gluteeniton Iso Täysjyväkaurahiutaleita |
| 1 dl | Sunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoa |
| 1 tl | fenkolia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | soodaa |
| ½ dl | rusinoita |
| ½ dl | auringonkukansiemeniä |
| 4 dl | piimää |
| 1 ½ dl | siirappia |
| 2 rkl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Voiteluun
| 2 rkl | siirappia |
|---|---|
| 2 rkl | vettä |
Ohjeet
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Yhdistä piimä, siirappi ja Sunnuntai Juokseva.
- Sekoita kuivat aineet nesteen joukkoon.
- Kaada taikina voideltuun leipävuokaan.
- Sekoita siirappi ja vesi keskenään.
- Voitele leipä siirappi-vesiseoksella.
- Paista leipää 200 asteisen kiertoilmauunin alatasolla 40 minuuttia.
- Voitele leipä ja jatka paistamista noin 25 minuuttia.
- Voitele leipä kuumana ja jäähdytä hyvin ennen leikkaamista.
Tykkää (29)


