Valikko

Gluteenittomat karpalo-siemensämpylät

Vaihtelua perinteisiin sämpylöihin saat lisäämällä joukkoon karpaloita ja kurpitsansiemeniä.

Gluteenittomat karpalo-siemensämpylät

Uunituoreet sämpylät maistuvat aina yhtä ihanille. Vaihtelua perinteisiin sämpylöihin saat lisäämällä joukkoon karpaloita ja kurpitsansiemeniä.

Ainekset

5 dlmaitoa tai vettä
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
1 rklpsylliumia
1 rklhunajaa tai siirappia
½ dlkuivattuja karpaloita
½ dlkurpitsansiemeniä
1 dlElovena Gluteeniton Iso Täysjyväkaurahiutaleita
6 dlSunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoa
½ dlöljyä

Voiteluun

maitoa tai vettä

Pinnalle

Elovena Gluteeniton Iso Täysjyväkaurahiutaleita

Ohjeet

  1. Lämmitä neste 42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Vispaa joukkoon kuivahiiva, psyllium ja siirappi. Anna psylliumin turvota 5 minuuttia.
  2. Sekoita joukkoon karpalot, kurpitsansiemenet ja kaurahiutaleet. Lisää jauhot muutamassa erässä ja lopuksi öljy. Vaivaa tasaiseksi.
  3. Ota taikinasta öljytyin käsin sämpylöitä pellille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.
  4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Tykkää (12)

    Jaa

    Kommentit

    • Sarita
      Hei! Eikö näihin sämpylöihin tule tosiaan ollenkaan suolaa?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Sarita, Voit hyvin lisätä reseptiin suolaa haluamasi määrän. 💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet