Gluteenittomat karpalo-siemensämpylät
Gluteenittomat karpalo-siemensämpylät
Uunituoreet sämpylät maistuvat aina yhtä ihanille. Vaihtelua perinteisiin sämpylöihin saat lisäämällä joukkoon karpaloita ja kurpitsansiemeniä.
Ainekset
5 dl | maitoa tai vettä |
---|---|
1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
1 rkl | psylliumia |
1 rkl | hunajaa tai siirappia |
½ dl | kuivattuja karpaloita |
½ dl | kurpitsansiemeniä |
1 dl | Elovena Gluteeniton Iso Täysjyväkaurahiutaleita |
6 dl | Sunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoa |
½ dl | öljyä |
Voiteluun
maitoa tai vettä |
Pinnalle
Elovena Gluteeniton Iso Täysjyväkaurahiutaleita |
Ohjeet
- Lämmitä neste 42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Vispaa joukkoon kuivahiiva, psyllium ja siirappi. Anna psylliumin turvota 5 minuuttia.
- Sekoita joukkoon karpalot, kurpitsansiemenet ja kaurahiutaleet. Lisää jauhot muutamassa erässä ja lopuksi öljy. Vaivaa tasaiseksi.
- Ota taikinasta öljytyin käsin sämpylöitä pellille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.
- Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Tykkää (12)
Kommentit
Jätä kommentti