Valikko

Gluteenittomat runebergintortut

Keväinen klassikkoleivonnainen valmistuu tällä ohjeella helposti gluteenittomana! Tortut paistuvat meheviksi muffinssipellillä.

Gluteenittomat runebergintortut

Alkuvuoden klassikkoleivonnainen valmistuu tällä ohjeella helposti gluteenittomana! Tortut paistuvat meheviksi muffinssipellillä.

  • 6-8 kpl
  • Yli 60 min
  • Gluteeniton
  • Laktoositon

Ainekset

40 gElovena Gluteenitonta Välipalakeksiä
1 dlSunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoa
1 ½ dlgluteenittomia korppujauhoja
1 tlleivinjauhetta
2 rklappelsiininkuoripaloja
150 gvoita
1 dlsokeria
½ dlfariinisokeria
muutama tippa karvasmanteliaromia
2 munaa

Kostutus

2 dlvettä
2 rklsokeria
korkillinen rommi- tai arrakiaromia

Koristelu

vadelmamarmeladia
sokerikuorrutetta

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 190 asteeseen (tai kiertoilmalla 175 asteeseen). Voitele muffinipellin syvennykset tai metalliset torttuvuoat Juoksevalla Sunnuntailla.
  2. Hienonna keksit. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Vaahdota voi, sokerit ja karvasmanteliaromi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin sekoittaen.
  4. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
  5. Jaa taikina muotteihin. Paista uunin keskitasossa 18–20 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
  6. Valmista kostutusliemi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja rommi- tai arrakiaromi. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut veteen. Anna jäähtyä.
  7. Upota torttu liemeen puoliväliin saakka. Anna olla nesteessä hetken aikaa. Ota ylös ja kasta sitten toinen puoli. Valuta ylimääräinen neste pois.
  8. Anna torttujen vetäytyä rauhassa.
  9. Koristele vadelmamarmeladilla ja sokerikuorrutteella.

Suklaisen version saat korvaamalla appelsiininkuoripalat rouhitulla suklaalla.

Tykkää (2)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet