Helpot yön yli kaura-juuressämpylät

Helpot yön yli kaura-juuressämpylät
Vaihtele käyttämäässi juuressosetta sesongin mukaan.Sekoita ainekset illalla, lusikoi aamulla taikina sämpylöiksi, paista ja nauti herkullisista tuoreista sämpylöistä.
Ainekset
2 1/2 dl | viileää vettä |
---|---|
2 dl | viileää juuressosetta (kurpitsa, bataatti, porkkana yms.) |
1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa (11 g) |
1 ps | Sunnuntai kaurasämpylämixiä |
Ohjeet
Illalla 5 min
- Mittaa kulhoon 2 1/2 dl viileää vettä ja 2 dl viileää juuressosetta (n. 20°).
- Sekoita veteen 1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa (11 g).
- Lisää sämpyläjauhoseos vähän kerrallaan.
- Sekoita taikina hyvin lastalla tai lusikalla. Taikina saa jäädä löysäksi.
- Peitä kulho kelmulla tai liinalla ja nosta jääkaappiin kohoamaan vähintään 6 tunniksi tai esimerkiksi yön yli.
Aamulla 5 min
- Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
- Nostele ruokalusikalla 8 samankokoista ”taikinakasaa” pellille leivinpaperin päälle. Vältä sekoittamasta taikinaa kohotuksen jälkeen.
- Sämpylöistä saa tulla rosoisia ja rustiikkisia. Halutessasi voit silotella taikinakasoja kostealla lusikalla ja ripotella päälle jauhoja tai siemeniä.
- Paista sämpylöitä n. 25 min. hieman alatasoa ylempänä.
- Jätä sämpylät peittelemättä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Vinkki! Voit paistaa aamulla taikinasta vain osan ja esimerkiksi illalla lisää.
Tykkää (8)