Valikko

Helpot yön yli sämpylät

Helpot yön yli sämpylät

Tästä ei mehevien sämpylöiden teko helpotu! Taikinaa ei tarvitse vaivata lainkaan ja se kohoaa kätevästi yön yli jääkaapissa.

Ainekset

10 dlSunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
1 psSunnuntai kuivahiivaa
2 tlsuolaa
6 dlkylmää vettä
1 rklhunajaa tai siirappia
2 rklöljyä

Ohjeet

  1. Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää kylmä vesi, öljy ja hunaja. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja nosta yöksi jääkaappiin.
  2. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 225 asteeseen. Nosta taikinasta kahdella lusikalla sämpyläkasoja leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Tykkää (40)

    Jaa

    Kommentit

    • Leipuri
      Hei, onnistuuko tämä ohje myös gluteenittomilla jauhoilla?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei! Emme ole testanneet juuri tätä reseptiä gluteenittomana. Uskoisin kuitenkin, että gluteenittomatkin sämpylät onnistuvat - kokeile laittaa gluteenittoman jauhoseoksen lisäksi esimerkiksi gluteenittomia kaurajauhoja ja kaurahiutaleita.
    • Marja
      Hei,Jos ei löydy hunajaa tai siirappia, voiko korvata sokerilla ja kuinka paljon tarvitaan? 🙂
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei, Marja! Kiitos kysymyksestäsi. Voit korvata hunajan/siirapin samalla määrällä sokeria. Herkullisia leivontahetkiä! 🙂
    • Pekka
      Käykö Myllärin Luomu sämpyläjauho?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei, Pekka! Ohje onnistunee Myllärin sämpyläjauhoilla myös. 🙂
    • Leila
      Hei, laitetaanko kylmä taikina kuumaan uuniin? Eikö taikinaa tarvi nostattaa ennen paistamista?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei, Leila. Kyllä, eli taikinaa ei tarvitse nostattaa ennen sämpylöiden paistamista. 🙂
    • Kotileipuri
      Onnistuvatko sämpylät lyhyemmällä kohotusajalla, eli riittäisikö n.6 tunnin kohotus? Entä mitä jos kohotus tapahtuisikin huonern lämmössä. Voisiko sämpylät silti nostaa suoraan pellille leipomatta ja kohottamatta?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei! Kuuden tunnin kohotus riittää, eli sämpylät voi yhtä lailla tehdä aamulla ja paistaa iltapäivällä. 🙂 Kohottaminen huoneenlämmössä nopeuttaa valmistamista, mutta hidas kylmäkohotus tekee rakenteesta paremman.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet