Valikko

Helppo juureton ruisleipä

Ruisleipäainekset purkissa on maistuva lahjaidea. Tämän ruisleivän resepti on ekstrahelppo!

Helppo juureton ruisleipä

Leivo itsellelle tai anna lahjaksi helpon juurettoman ruisleivän ainekset.

Ainekset

8 dlSunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
1/2 rklsuolaa
2 tlsokeria

Lisäksi

5 dlvettä

Ohjeet

 1. Mittaa ruisjauhot 1 litran vetoiseen lasipurkkiin. Lisää avaamaton kuivahiivapussi, suola ja sokerit purkkiin. Askartele purkin kylkeen alla oleva valmistusohje tai tulosta se tästä.

5 dl vettä
1 prk ruisleipäaineksia

Lämmitä vesi 42 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää ruisleipäainekset muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota 1 tunti.

Kumoa taikina ruisjauhotetulle työpöydälle ja jaa kahteen osaan. Leivo molemmista taikinapaloista leivinpaperin päälle reikäleivät jauhoja apuna käyttäen. Pistele leivät ja paista 230 asteisessa uunissa 50 minuuttia.

Tykkää (85)

  Jaa

  Kommentit

  • Sikke
   Eikö tarvi nostattaa enää leipomisen jälkeen?
  • Sunnuntai Koekeittiö
   Hei Sikke! Leipiä ei tarvitse kohottaa enää leipomisen jälkeen. Herkullista joulunodotusta!?
  • Hanna
   Kuivahiiva tosiaan suoraan nesteeseen eikä jauhoihin sekoitettuna?Pitää kokeilla kun saa nuo puolukkaiset leivät ensim syötyä - uunissa juuri ovat ❤
  • Sunnuntai Koekeittiö
   Kiitos viestistä, Hanna! Kuivahiivan voi sekoittaa suoraan lämpimään veteen. Halutessasi voit myös ottaa jauhoista ensin noin 2 dl, johon sekoitat kuivahiivan. Hienoa kuulla, että myös puolukkainen mallasleipä on päässyt kokeiluun. Onnistuneita leivontahetkiä!?
  • kirsi.metsakoivu@veho.fi
   Kokeiltavaksi
  • Tuula
   Tuleeko siis kaksi pussia kuivahiivaa: toinen ohjeistetaan sekoittamaan ruisleipäaineksiin lasipurkkiin ja toinen 42 sateiseen veteen?
  • Sunnuntai Koekeittiö
   Hei, Tuula. Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Kuivahiivaa tulee vain yksi pussi. Leipäainekset voi antaa lasipurkissa lahjaksi, jolloin kuivahiivapussi laitetaan avaamattomana lasipurkkiin. Tämän alla on ohje itse leipien valmistukseen, jolloin kuivahiivapussi avataan ja sekoitetaan reilusti kädenlämpöiseen veteen.
  • Voi strömsöö
   Tein ohjeiden mukaan ja käytin sunnuntain täysjyväruisjauhoa ja hiivaa..sain aikaiseksi 2 kivikiekkoa..sokerin korvasin tummalla siirapillla niin olen aina ruisleivissä tehnyt..Käsikuumaan veteen liiton hiivan joten olisikohan vesi ollut liian kuumaa sillä taikina eikä leivät kohonneet?. Nämä rouskuvat palat mitä uskallettiin hampaita varoen maistaa olivat kuitenkin hyvän makuisia 😀..Teen uuden erän ja mittaan veden lämmön tarkasti 42 jos kivimäisyys johtui siitä?
  • Sunnuntai Koekeittiö
   Hei! Kiitos kommentistasi. Valmiit leivät voi myös kääriä heti uunista ottamisen jälkeen leivinpaperiin ja laittaa sen päälle vielä leivinliinan tai pyyhkeen. Näin lämpimästä leivästä irtoava kosteus jää kääreen sisään ja pehmittää leivän kuorta.
  • Rede
   Missä ovat paisto-ohjeet? Aloittelijalta helposti kaunis kuori, sisältä raaka.
  • Minä
   Kovia koppuroita tuli 45min paistolla. Muutoin täysin ohjeen mukaan tehtynä.
  • Sunnuntai Koekeittiö
   Hei, Valmiit leivät voi kääriä heti uunista ottamisen jälkeen leivinpaperiin ja laittaa sen päälle vielä leivinliinan tai pyyhkeen. Näin lämpimästä leivästä irtoava kosteus jää kääreen sisään ja pehmittää leivän kuorta. 🙂

  Jätä kommentti

  Reseptissä käytetyt tuotteet