Helppo juureton ruisleipä

Helppo juureton ruisleipä
Leivo itsellelle tai anna lahjaksi helpon juurettoman ruisleivän ainekset.
Ainekset
8 dl | Sunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja |
---|---|
1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
1/2 rkl | suolaa |
2 tl | sokeria |
Lisäksi
5 dl | vettä |
---|
Ohjeet
- Mittaa ruisjauhot 1 litran vetoiseen lasipurkkiin. Lisää avaamaton kuivahiivapussi, suola ja sokerit purkkiin. Askartele purkin kylkeen alla oleva valmistusohje tai tulosta se tästä.
5 dl vettä
1 prk ruisleipäaineksia
Lämmitä vesi 42 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää ruisleipäainekset muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota 1 tunti.
Kumoa taikina ruisjauhotetulle työpöydälle ja jaa kahteen osaan. Leivo molemmista taikinapaloista leivinpaperin päälle reikäleivät jauhoja apuna käyttäen. Pistele leivät ja paista 230 asteisessa uunissa 50 minuuttia.
Tykkää (117)