Valikko

Helppo suklaamoussekakku

Helppo suklaamoussekakku

Helppo suklaamoussekakku

Herkullisen suklaamoussekakun pohja valmistuu helposti Sunnuntai leivontamixistä. Pienestä koostaan huolimatta suklaisen täyteläisestä kakusta riittää useammallekin herkuttelijalle – vaikka se saattaakin huveta hetkessä.

  • 6–8 annosta
  • Yli 60 min

Täyte

75 gtummaa suklaata
250 gmascarponejuustoa
2 dlvispikermaa
¾ dltomusokeria
Koristeluun marjoja ja rouhittua suklaata

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 175 asteeseen.
  2. Sekoita kulhossa ranskankerma, vesi ja rasva. Lisää pussin sisältö ja sekoita tasaiseksi. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita hieman jäähtyneenä taikinaan.
  3. Kaada taikina irtopohjavuokaan (halkaisija 16cm) ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Pohja on valmis, kun hammastikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä.
  4. Sulata täytteen suklaa erillisessä kulhossa. Mittaa mascarpone, vispikerma ja tomusokeri kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Kaada jäähtynyt suklaa vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  5. Leikkaa pohja neljään ohueen osaan. Kokoa kakku tarjoilulautaselle pursottamalla mousse kakun väleihin ja päälle. Koristele esimerkiksi marjoilla ja suklaarouheella.
    Vinkki! Jos teet pohjan isompaan vuokaan, tarkkaile paistoaikaa ja leikkaa pohja vain kahteen tai kolmeen osaan.

Tykkää (5)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet