Jauhelihapiirakka

Jauhelihapiirakka
Leivo nopeasti valmistuva pellillinen jauhelihapiirakkaa arki-illan herkuksi, piknikille tai synttärijuhlien suolaiseksi tarjoiluksi.
Pohja
| 4 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
|---|---|
| 2 dl | Elovena Täysjyväkaurahiutaleita |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| ½ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
| 1 | muna |
| 2 dl | vettä |
Täyte
| 400 g | jauhelihaa |
|---|---|
| ½ tl | suolaa, mustapippuria sekä paprikajauhetta |
| 100 g | kirsikkatomaatteja |
| ½ | paprika |
| 2 dl | kermaviiliä |
| 1 dl | maitoa |
| 2 | munaa |
| 2 rkl | ketsuppia |
| 150 g | juustoraastetta |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita taikinaksi.
- Aseta leivinpaperi uunipannun pohjalle. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja ripottele pintaan jauhoja. Painele taikina käsin tasaiseksi levyksi uunipannun pohjalle. Ripottele pintaan lisää jauhoja, jos taikina tarttuu käsiin.
- Paista jauheliha paistinpannussa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Levitä jauheliha pohjataikinan päälle tasaisesti.
- Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja pilko paprika. Lisää ne jauhelihan päälle.
- Vatkaa kulhossa kermaviili, maito, kananmunat ja ketsuppi sekaisin. Kaada seos täytteen päälle.
- Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste.
- Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Tykkää (132)


