Valikko

Jouluhalko

Iki-ihana jouluhalko on klassikko, joka on yllättävän helppo valmistaa

Jouluhalko

Iki-ihana jouluhalko suklaan ja appelsiinin makuyhdistelmällä on joulun takuuvarma herkku. Näyttävä jouluhalko saa taatusti aikaan ihastuneita huokauksia joulun kahvipöydässä!

Pohja

4 munaa
1 ½ dlsokeria
1 ½ dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 rklkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta

Täyte

70 gtummaa suklaata
2 dlvispikermaa
200 gappelsiinirahkaa
1 rklsokeria

Kuorrute ja koristelu

60 gtummaa suklaata
2 dlvispikermaa
2 tlsokeria
kaakaojauhetta
tuoretta rosmariinia, karpaloita, viikuna

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne varovasti nuolialla käännellen muna-sokerivaahdon joukkoon.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista uunin keskitasossa 8 minuuttia. Kumoa torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paistoleivinpaperi varovasti ja anna pohjan jäähtyä.
  3. Sulata täytteen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon appelsiinirahka sekä sokeri. Sekoita lopuksi joukkoon jäähtynyt suklaa. Levitä täyte torttulevylle. Kääri levy tiiviisti rullaksi leivinpaperin avulla. Anna vetäytyä jääkaapissa.
  4. Sulata kuorrutteen suklaa mikrossa tai vesihauteessa, ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa.
  5. Tasoita kääretortun päät. Leikkaa toisesta päästä noin 10 cm pala ja leikkaa se viistosti puoliksi (oksat). Asettele kääretorttu ja oksat tarjoiluvadille. Levitä kuorrutteeksi suklaakerma ja tee pintaan haarukalla puunsyitä muistuttava kuvio. Viimeistele vielä sirottelemalla päälle kaakaojauhetta ja koristele rosmariinilla, karpaloilla ja viikunalohkoilla.

Tykkää (42)

    Jaa

    Kommentit

    • Sehe
      Lisäsin täytteeseen 3 liivate lehteä,täyte oli niin vetelää, että oli vaikeuksia sen pysyä tortun sisässä käärittäessä.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Sehe! Ikävää kuulla, että täytteen kanssa on ollut ongelmia. Ohjeen mukaisesti suklaan pitäisi antaa hieman jäähtyä, ennen kuin sen lisää vaahdon joukkoon. Lisäksi vispikerma pitää vaahdottaa, ja appelsiinirahka sekä lopuksi suklaa sekoitetaan vaahtoon kevyesti käännellen, ei voimakkaasti vatkaten. Näin tehtynä täyte ei vaadi lisäksi liivatelehtiä. Mukavaa joulunaikaa! 🙂

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet