Kauraiset ruissämpylät

Kauraiset ruissämpylät
Tällä reseptillä teet ihanan pehmeitä sämpylöitä, joissa on reilusti kuitua ja makua. Vaivaa taikina huolellisesti ja jätä kohoamaan hieman tahmeana!
Ainekset
| 2 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
|---|---|
| 2 dl | Sunnuntai Kaurainen Sämpyläjauhoja |
| 5 dl | vettä |
| ½ dl | siirappia |
| 2 tl | suolaa |
| 3 dl | Sunnuntai Hieno Täysjyväruisjauhoja |
| n. 7 dl | Sunnuntai Kaurainen Sämpyläjauhoja |
| 1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Ohjeet
- Sekoita kuivahiiva 2 desiin Kauraisia Sämpyläjauhoja.
- Kuumenna vesi ja siirappi 42 asteeseen (reilusti kädenlämpöiseksi) lisää suola ja hiivajauhoseos.
- Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista ja lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi, sillä pehmeämmästä taikinasta tulee mehevämpiä ja maukkaampia sämpylöitä. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
- Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo taikinasta pitkä tasapaksu tanko. Jaa tanko noin 24 palaan.
- Pyöritä paloista sämpylöitä jauhoja apuna käyttäen. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Paista 225 asteessa tasalämmöllä uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.
Tykkää (16)



