Valikko

Kaurajauhis-peltipiirakka

Herkullinen peltipiirakka on kätevä tarjottava illanistujaisiin!

Kaurajauhis-peltipiirakka

Kokeile levylihapiirakkaa kasvisversiona kaurajauhiksesta! Herkullinen, runsastäytteinen piirakka on riittoisa tarjottava esimerkiksi illanistujaisiin.

  • 1 uunipellillinen
  • Yli 60 min

Ainekset

1 pktSunnutai Isoja Lehtitaikinalevyjä
2 ½ dlraakaa puuroriisiä
1 ½ dlpaahdettua sipulia
4 munaa
½ dlrypsiöljyä
350 gElovena Kaurajauhista
1 rkljauhelihamaustetta
2 tlpaprikamaustetta
1 tlmaustepippuria
½ tlvalkopippuria
½ tlsuolaa
1 dlvoisulaa
1 ½ dlkaurajuomaa tai maitoa

Voiteluun ja koristeluun

munaa ja seesaminsiemeniä

Ohjeet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kevyesti ja valuta hyvin.
  3. Keitä munia 10 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja hienonna.
  4. Paista Kaurajauhis mausteiden kanssa kuumassa öljyssä rapeaksi. Lisää joukkoon paahdettu sipuli. Yhdistä kaikki täytteen aineet, sekoita hyvin ja tarkista maku.
  5. Kauli toinen taikinalevy leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi. Nosta kaulittu levy papereineen uunipellille ja levitä sille täyte tasaiseksi kerrokseksi. Kauli toinen levy hieman suuremmaksi kuin pohja. Nosta levy täytteen päälle ja painele kiinni täytteeseen. Voitele munalla ja pistele pintaa haarukalla muutaman kerran.
  6. Paista 200 asteisen kiertoilmauunin keskitasolla 35–40 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin kullankeltainen.

Tykkää (1)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet