Klementiinimaustekakku
Klementiinimaustekakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden finalisti Iiris Kivioja loihti Sunnuntaille herkullisen klementiinimaustekakun, joka maistuu perinteisen maustekakun lisäksi klementiiniltä.
Ainekset
4 | klementiiniä |
---|---|
175 g | voita |
2 tl | pomeranssinkuorta |
2 tl | jauhettua kardemummaa |
2 tl | kanelia |
1 tl | neilikkaa |
1 tl | jauhettua inkivääriä |
5 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | ruokasoodaa |
2 dl | sokeria |
1 dl | fariinisokeria |
2 | kananmunaa |
Ohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka (noin 2 l), sekä tarvittaessa jauhota.
- Pese klementiinit hyvin ja raasta kaikista kuori hienoksi raasteeksi. Purista klementiineistä mehu esim. sitruunapuristimella. Jätä hedelmäliha talteen. Poista mahdolliset siemenet.
- Sulata voi kasarissa. Ota kasari sivuun ja lisää voin joukkoon kaikki mausteet (pomeranssinkuori, kardemumma, kaneli, neilikka ja inkivääri). Lisää myös klementiinien kuoriraaste, mehu ja hedelmäliha. Jätä tekeytymään.
- Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda kulhoon. Sekoita yhteen.
- Vaahdota kevyesti sokerit ja munat. Ei tarvitse sähkövatkainta. Lisää vaahdon joukkoon voiseos. Siivilöi lopuksi muutamassa erässä jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Huom! Tarkista kypsyys tikulla. Paistoaikaan vaikuttaa uunin teho ja kakkuvuoka.
- Anna kakun vetäytyä vuoassa vähintään 10 minuuttia ennen kumoamista.
- Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria tai vaihtoehtoisesti voit kuorruttaa kakun suklaalla.
Jos kakusta haluaa hieman tuhdimman, päälle sopii mainiosti suklaakuorrute.
Tykkää (12)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti