Valikko

Korvapuustit

Ikisuosikki korvapuusti onnistuu takuuvarmasti tällä ohjeella!

Korvapuustit

Sunnuntain perinteikkäällä korvapuustireseptillä onnistut varmasti! Erikoisvehnäjauhopussin kyljessäkin olleen reseptin ansiosta pullantuoksu on levinnyt kotikeittiöihin jo vuosien ajan.

Ainekset

5 dlmaitoa
2 dlsokeria
1 muna
1 rklkardemummaa
1 tlsuolaa
2 psSunnuntai kuivahiivaa
13 - 15 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
150 - 200 gSunnuntai Leivontamargariinia

Täyte

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlsokeria
2 rklkanelia

Voiteluun

munaa

Pinnalle

sokeria
ja / tai
mantelilastuja

Ohjeet

  1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan.
  3. Kauli taikinapala suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 x 60 cm). Levitä taikinalevylle puolet huoneenlämpöisestä margariinista sekä sokerista. Ripottele päälle kanelia. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni ja jätä sauma pöytää vasten.
  4. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinottain paloja, jotka ovat leveämmältä puolelta 4-5 cm ja kapeammalta noin 2 cm. Nosta palat pystyyn niin, että kapeampi puoli tulee ylöspäin. Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä taikina aivan pohjaan asti.
  5. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Leivo toinen taikinapala samalla tavalla. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  6. Voitele pullat munalla ja koristele sokerilla.
  7. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Tykkää (312)

    Jaa

    Kommentit

    • ymmärtämätön
      en ole ikinä ymmärtäny kun ohjeessa on 150-200g margariinia, että kumpi määrä siihen sitten täytyy laittaa, muuttuuko maku,koostumus yms. jos laittaa enemmän kuin 150 tai vähemmän kuin 200
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei, Hiivataikinoissa margariini helpottaa taikinan alustamista ja muotoilua, tekee leivonnaisten sisuksesta pehmeämmän, vaaleamman ja huokosista hienojakoisia sekä parantaa leipomusten makua ja säilyvyyttä. 150g margariinia on riittävä korvapuustien leivontaan, mutta vielä pehmoisemmat pullat saat käyttämällä hieman enemmän margariiia.😋 Leivontavinkkejä löytyy sivuiltamme kohdasta Inspiraatio - Näin onnistut.
    • Nimetön
      Hei, reseptissä Ei lue millä asteella pullat täytyy paistaa.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei! Korvapuustit paistetaan 225 asteessa. Maininta on jo kohdan 5. lopussa, jotta uuni ehtii lämpenemään. 🙂
    • Moi
      Hei, onko tämä sama resepti, joka on Youtubessa?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei! Kyllä, tämä on sama resepti kuin Youtube-videossa "Korvapuustit - Sunnuntailla onnistut aina!" Mukavia leivontahetkiä!
    • Iku
      Saisiko noita ohjeita myös vegaanisena versiona?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos kommentistasi, Iku. Ohjeella voi tehdä vegaanisia korvapuusteja korvaamalla maidon kaurajuomalla, margariinin Sunnuntai Laktoosittomalla Leivontamargariinilla ja munan voi jättää kokonaan pois. Voiteluun voi käyttää kaurajuomaa tai vettä. Otamme tehtäväksi lisätä erikseen vegaanisten korvapuustien reseptin sivuillemme. 🙂
    • Pullahiiri
      Kun ohjetta noudattaa saa lopputuloksena täydellistä pullaa! 👌🏻 Pullataikinan kanssa ei kannata hosua, muistakaa alustus ja kohotukset, jos niistä pihistää niin lopputulos voi olla myös ihan erilainen.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hyvät huomiot Pullahiiri. Kiitos paljon kommentistasi.💛
    • Assi
      Kun tekee löysähkön rullan, keskeltäkin mahtuu nousemaan kauniisti. Palat voi leikata suoraan : kun painaa ne kunnolla pohjaan asti, muotokin on perinteinen
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Assi, Korvapuustien leivonta on siitäkin kiva juttu, että niiden muotoa voi vaihdellä pienillä jutuilla. Kiitos vinkistäsi!💛
    • Wilja leipuri👍🏻✨❤️
      Tosi hyviä oli aion tehdä uudestaan😋
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Ihana kuulla Wilja leipuri!💛
    • Insinööri 🕵🏻
      Voiko kuivahiivan sekoittaa maitoon jotta varmasti tietää että saavuttaa 42 asteen herätelämmön vai onko se olennaista?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Tervehdys Insinööri, Voit sekoittaa kuivahiivan maidon joukkoon.
    • Kirsikka
      Olisiko vinkkiä miten estäisi pullien ”kaatumisen” paistamisen aikana. Osa pullista on aivan kallellaan uunista tullessa. Ei näytä kovin kauniilta, mutta onneksi ei vaikuta makuun 😊
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Kirsikka, Voit leikata rullasta (suoria) paloja ja kääntää palat lappeelleen esim. muffiniformuihin. Kivoja leivontahetkiä!💛
    • USAssa
      Minulla on kaasu-uuni joka lämpiää alaisastaKuinka voisin estää pohjan palamisen tai tummumisen Paljonkohan 225C on Farenheiteina?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei USAssa, Voit laittaa esimerkiksi kaksi peltiä päällekkäin, jolloin lämpö siirtyy hitaaminen kypsyvään tuotteeseen. 225 Degrees Celsius = 437 Degrees Fahrenheit. Kivoja leivontahetkiä.💛
    • Puustinna
      Tällä ohjeella tulee aivan parasta pullaa! Minulla on juuri korvapuustit paistumassa uunissa 🙂 Voisiko tämän ohjeen saada takaisin erikoisvehnäjauhopussin kylkeen? Uskoisin, että meitä korvapuustin leipojia on paljon enemmän kuin tahmapullan tekijöitä. Olisi ihana katsoa ohjetta vanhaan tapaan pussin kyljestä eikä tihrustaa alati sammuvalta puhelimen näytöltä.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Puustinna, Välitän toiveesi eteenpäin Sunnuntai pakkauksista vastaaville henkilöille.
    • Milla
      Hei, minullakin toiveena, että ohje takaisin pussin kylkeen!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Milla, Välitän toiveesi talossamme eteenpäin!
    • Eve
      Hei, samaa mieltä täällä - pullataikina takaisin pakkaukseen! Lähetin lapsen kauppaan ostamaan jauhot ja ainekset mitä pussin kyljessä reseptissä lukee 🙈 noh, onneksi oli puhelin mukana niin pystyi googlettamaan. Mutta leipoessa tosiaan kivempi lukea suoraan perinteisesti pussin kyljestä!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Eve, Toiveesi välitetty Sunnuntai-tiimille!
    • Kyllä isi leipoo
      Kiertoilmauuni millä lämmöllä paista pullat?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Kyllä isi leipoo, Pullat voi paistaa 200 asteisessa kiertoilmauunissa.
    • Tuimeli
      Alkuperäisessä ohjeessa silloin vuos'kymmeniä sitten taikinan teko alkoi rasvan sulatuksella, ja sen joukkoon lisättiin maito. Maito/rasvaseos kaadettiin taikina-astiaan hiivan päälle ja sitten rakenneltiin taikina valmiiksi. Ehdottomasti paras taikina lastenkin kanssa leipomiseen, kun ei tarttunut pöytään kiinni. Oon käyttänt nelisenkymmentä vuotta tätä tapaa, enkä vaihda!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos muistosi jakamisesta Tuimeli.💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet