Valikko

Korvapuustit

Ikisuosikki korvapuusti onnistuu takuuvarmasti tällä ohjeella!

Korvapuustit

Sunnuntain perinteikkäällä korvapuustireseptillä onnistut varmasti! Erikoisvehnäjauhopussin kyljessäkin olleen reseptin ansiosta pullantuoksu on levinnyt kotikeittiöihin jo vuosien ajan.

Ainekset

5 dlmaitoa
2 dlsokeria
1 muna
1 rklkardemummaa
1 tlsuolaa
2 psSunnuntai kuivahiivaa
13 - 15 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
150 - 200 gSunnuntai Leivontamargariinia

Täyte

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlsokeria
2 rklkanelia

Voiteluun

munaa

Pinnalle

sokeria
ja / tai
mantelilastuja

Ohjeet

  1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan.
  3. Kauli taikinapala suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 x 60 cm). Levitä taikinalevylle puolet huoneenlämpöisestä margariinista sekä sokerista. Ripottele päälle kanelia. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni ja jätä sauma pöytää vasten.
  4. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinottain paloja, jotka ovat leveämmältä puolelta 4-5 cm ja kapeammalta noin 2 cm. Nosta palat pystyyn niin, että kapeampi puoli tulee ylöspäin. Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä taikina aivan pohjaan asti.
  5. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Leivo toinen taikinapala samalla tavalla. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  6. Voitele pullat munalla ja koristele sokerilla.
  7. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Tykkää (110)

    Jaa

    Kommentit

    • ymmärtämätön
      en ole ikinä ymmärtäny kun ohjeessa on 150-200g margariinia, että kumpi määrä siihen sitten täytyy laittaa, muuttuuko maku,koostumus yms. jos laittaa enemmän kuin 150 tai vähemmän kuin 200
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei, Hiivataikinoissa margariini helpottaa taikinan alustamista ja muotoilua, tekee leivonnaisten sisuksesta pehmeämmän, vaaleamman ja huokosista hienojakoisia sekä parantaa leipomusten makua ja säilyvyyttä. 150g margariinia on riittävä korvapuustien leivontaan, mutta vielä pehmoisemmat pullat saat käyttämällä hieman enemmän margariiia.😋 Leivontavinkkejä löytyy sivuiltamme kohdasta Inspiraatio - Näin onnistut.
    • Nimetön
      Hei, reseptissä Ei lue millä asteella pullat täytyy paistaa.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei! Korvapuustit paistetaan 225 asteessa. Maininta on jo kohdan 5. lopussa, jotta uuni ehtii lämpenemään. 🙂
    • Moi
      Hei, onko tämä sama resepti, joka on Youtubessa?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei! Kyllä, tämä on sama resepti kuin Youtube-videossa "Korvapuustit - Sunnuntailla onnistut aina!" Mukavia leivontahetkiä!

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet