Valikko

Lakka-valkosuklaakakku

Valkosuklainen lakkakakku on juhlava niin ulkonäöltään kuin maultaankin

Lakka-valkosuklaakakku

Valkosuklainen lakkakakku on juhlava niin ulkonäöltään kuin maultaankin. Suklaapohjan päällä olevan valkosuklaamoussen sisältä paljastuu lakkahillosydän, joka tasapainottaa ihanasti suklaan makeutta.

  • noin 12 palaa
  • Yli 60 min

Suklaapohja

50 gSunnuntai Leivontamargariinia
20 gtummaa suklaata
3/4 dlsokeria
1 dlmaitoa
1 muna
1 1/2 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
2 rkltummaa kaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta

Lakkamousse

1 dlvispikermaa
100 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 dllakkahilloa
2 rklvettä
2 liivatelehteä

Valkosuklaamousse

150 gvalkosuklaata
3 dlvispikermaa
300 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 tlvanilliinisokeria
1 tlsitruunamehua

Ohjeet

  1. Sulata pohjan margariini ja pilkottu suklaa kattilassa. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja voitele vuoan reunat.
  2. Lisää hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen sokeri, maito sekä munat yksitellen vispaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne suklaaseokseen muutamassa erässä. Kääntele taikina tasaiseksi.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia.
  4. Pohjan kypsyessä valmista lakkamousse. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota vispikerma. Yhdistä toisessa kulhossa tuorejuusto ja lakkahillo. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan veteen. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos lakka-tuorejuustoon ja kääntele joukkoon kerma.
  5. Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija 18-20 cm) tuorekelmulla. Kaada lakkavaahto vuokaan ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  6. Kun lakkamousse on hyytynyt ja suklaapohja jäähtynyt, valmista valkosuklaamousse. Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoittaen. Vaahdota vispikerma. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja vanilliinisokeri ja vatkaa joukkoon hieman jäähtynyt valkosuklaa. Vatkaa lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.
  7. Kumoa hyytynyt lakkamousse suklaapohjan keskelle lakkasydämeksi. Aseta pohja irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) ja vuoraa vuoan reunat leivinpaperilla. Kaada valkosuklaamousse lakkamoussen päälle ja reunoille kakkupohjan päälle. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vielä muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Tykkää (6)

    Jaa

    Kommentit

    • Leipoja
      Herkullisen näköinen kakku! Pitää testata :)

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet