Lankkupizzat grillissä

Lankkupizzat grillissä
Kesällä grillissä valmistuvat myös pizzat! Raikkaissa lankkupizzoissa salaatti kootaan pizzan päälle.
Pohja
2 1/2 dl | vettä |
---|---|
1 tl | hienoa merisuolaa |
1 rkl | sokeria |
2 tl | Sunnuntai kuivahiivaa |
5 1/2 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
2 rkl | öljyä |
Täyte
225 g | Härkis Kaurajauhista |
---|---|
rypsiöljyä paistamiseen | |
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, cayannepippuria | |
2 dl | tomaattikastiketta |
tuoreita yrttejä, esim. basilikaa ja oreganoa | |
1 rs | kirsikkatomaatteja |
2 palloa | mozzarellaa |
150 g | juustoraastetta |
salaattisekoitusta | |
granaattiomenansiemeniä | |
aioli-kastiketta |
Ohjeet
- Valmista taikina sekoittamalla 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola, sokeri ja kuivahiiva. Alusta taikinaan jauhot muutamassa erässä sekä öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä kulho kelmulla ja nostata taikinaa jääkaapissa yön yli. (Jos valmistat pizzat jo samana päivänä, käytä 1 ps kuivahiivaa ja nostata huoneenlämmössä noin 1-2 tuntia.)
- Paista Muru Kaurajauhista pannulla öljyssä ja mausta makusi mukaan. Nosta pizzakivi grilliin ja laita grilli lämpenemään noin 200 asteeseen.
- Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa kolmeen osaan. Kauli pallot noin puolen sentin paksuisiksi lankuiksi ja nosta leivinpaperin päälle ennen täyttämistä. Levitä pohjien päälle tomaattikastike, revi tuoreita yrttejä ja lisää paistettu Muru Kaurajauhis sekä noin puolet kirsikkatomaateista halkaistuina. Viimeisinä revi päälle mozzarellat sekä juustoraaste.
- Liu’uta yksi pohja kerrallaan leivinpaperin avulla pizzakiven päälle ja sulje grillin kansi. Paista pizzaa noin 10 minuuttia, paistoaika vaihtelee grillin mukaan. Voit vetäistä leivinpaperin pois pizzan alta muutaman minuutin jälkeen.
- Nosta valmiiden pizzojen päälle revityt salaatit ja halkaistut kirsikkatomaatit. Viimeistele granaattiomenansiemenillä ja aioli-kastikkeella, nauti!
Tykkää (7)
Kommentit
Reseptillä ei ole kommentteja.
Jätä kommentti