Valikko

Lankkupizzat grillissä

Herkulliset lankkupizzat voi valmistaa myös grillissä!

Lankkupizzat grillissä

Kesällä grillissä valmistuvat myös pizzat! Raikkaissa lankkupizzoissa salaatti kootaan pizzan päälle.

Pohja

2 1/2 dlvettä
1 tlhienoa merisuolaa
1 rklsokeria
2 tl Sunnuntai kuivahiivaa
5 1/2 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
2 rklöljyä

Täyte

225 gHärkis Kaurajauhista
rypsiöljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, cayannepippuria
2 dltomaattikastiketta
tuoreita yrttejä, esim. basilikaa ja oreganoa
1 rskirsikkatomaatteja
2 palloamozzarellaa
150 gjuustoraastetta
salaattisekoitusta
granaattiomenansiemeniä
aioli-kastiketta

Ohjeet

  1. Valmista taikina sekoittamalla 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola, sokeri ja kuivahiiva. Alusta taikinaan jauhot muutamassa erässä sekä öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä kulho kelmulla ja nostata taikinaa jääkaapissa yön yli. (Jos valmistat pizzat jo samana päivänä, käytä 1 ps kuivahiivaa ja nostata huoneenlämmössä noin 1-2 tuntia.)
  2. Paista Muru Kaurajauhista pannulla öljyssä ja mausta makusi mukaan. Nosta pizzakivi grilliin ja laita grilli lämpenemään noin 200 asteeseen.
  3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa kolmeen osaan. Kauli pallot noin puolen sentin paksuisiksi lankuiksi ja nosta leivinpaperin päälle ennen täyttämistä. Levitä pohjien päälle tomaattikastike, revi tuoreita yrttejä ja lisää paistettu Muru Kaurajauhis sekä noin puolet kirsikkatomaateista halkaistuina. Viimeisinä revi päälle mozzarellat sekä juustoraaste.
  4. Liu’uta yksi pohja kerrallaan leivinpaperin avulla pizzakiven päälle ja sulje grillin kansi. Paista pizzaa noin 10 minuuttia, paistoaika vaihtelee grillin mukaan. Voit vetäistä leivinpaperin pois pizzan alta muutaman minuutin jälkeen.
  5. Nosta valmiiden pizzojen päälle revityt salaatit ja halkaistut kirsikkatomaatit. Viimeistele granaattiomenansiemenillä ja aioli-kastikkeella, nauti!

Tykkää (7)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet