Valikko

Modernit mokkapalat

Koko suomi leipoo, modernit mokkalat

Modernit mokkapalat

Koko Suomi leipoo -ohjelman 8. kauden kolmannessa jaksossa kilpailijat valmistivat teknisessä tehtävässä moderneja mokkapaloja. Kuva: Saku Tiainen

Pohja

170 g (3 kpl)kananmunia
120 g (n. 1 ½ dl)sokeria
100 g (n. 1 ½ dl)fariinisokeria
1 tlvaniljasokeria
150 gvoita
100 ml (1 dl)vahvaa kahvia
100 ml (1 dl)kookoskermaa
270 g (n. 4 ¼ dl)Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
30 g (n. ¾ dl)kaakaojauhetta
1 ½ tlleivinjauhetta

Kostutus

vahvaa kahvia
sokeria

Täyte, mokkakreemi

120 mlkookoskermaa
pikakahvia
5 g (n. ½ rkl)kaakaojauhetta
60 g (n. ¾ dl)sokeria
1 ½ tlmaizenaa
1 keltuainen
100 gvoita

Kuorrute

100 gvoita
45 ml (3 rkl)vahvaa kahvia
20 g (n. 2 rkl)kaakaojauhetta
300 g (n. 5 dl)tomusokeria
lakritsijauhetta
100 gmascarponea

Koristeet, värikkäät marengit

30 gvalkuaista
60 gsokeria
tilkkasitruunamehua
elintarvikeväriaineita

Ohjeet

Pohja
Keitä ja jäähdytä kahvi. Sulata ja jäähdytä voi. Vaahdota kananmuna ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä ja siivilöi kuivat aineet. Lisää kananmuna-sokerivaahdon joukkoon kahvi, kookoskerma, voi ja kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Leivitä massa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista noin 180 asteisessa uunissa kypsäksi. Jäähdytä pohja.

Kostutus
Keitä kahvi ja mausta sokerilla.

Täyte: mokkakreemi
Sekoita kaikki raaka-aineet voita lukuun ottamatta kattilassa huolellisesti sekaisin. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on kiisselimäistä. Jäädytä välillä sekoittaen. Lisää pehmeä voi koko ajan vaahdottaen. Vaahdota, kunnes kreemi on kuohkeaa.

Kuorrute
Keitä kahvi. Sulata voi. Siivilöi tomusokeri ja kaakao, lisää joukkoon voi ja kahvi. Mausta lakritsijauheella. Sekoita tasaiseksi. Ota kuorrutteesta noin ¾ osaa ja laita kylmään jäähtymään. (Jätä pienempi osa huoneenlämpöön.)
Jäähdytyksen jälkeen vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi (suurempi osa), lisää lopussa mascarpone (tästä tehdään pursotukset mokkapalojen päälle).

Marengit (strösselit)
Vaahdota valkuainen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää halutessasi tilkka sitruunamehua. Värjää marenki 1 – 4 eri väriin ja pursota/spritsaa pieniä koristeita/tikkuja leivinpaperin päälle. Kuivata uunissa.

Mokkapalojen täyttäminen koristelu ja viimeistely
Jaa pohja kahteen samankokoiseen osaan. Leikkaa reunat tasaiseksi, niin että molemmat pohjat ovat samankokoisia. Laita toinen pohja leikkuulaudan päälle ja halutessasi kostuta kevyesti kahvilla. Levitä mokkakreemiä ohuesti ja laita toinen pohja päälle. Paina kevyesti. Kostuta halutessasi kevyesti kahvilla. Levitä kuorrute (jota ei ole vaahdotettu) ohuesti pohjan päälle. Leikkaa pohja kymmeneen (10) palaan (malli on vapaa). Laita mokkapalat tarjoiluastian päälle. Pursota vaahdotettua kuorrutetta haluamallasi tavalla mokkapalan päälle. Viimeistele marenkikoristeilla.

Tykkää (24)

    Jaa

    Kommentit

    • Juhlatar
      Voiko näitä pakastaa?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Juhlatar, Mokkapalat voi pakastaa. Suositeltavaa on, että pursotukset tehdään pakastuksen jälkeen. Sulatuksen aikana kannattaa kansi tms. ottaa pois, jotta kannen alapuolelle muodostuva kosteus ei kostuta liikaa tuotetta.
    • Tellu
      Heippa, mites paljon tuohon mokkakreemiin pikakahvia tarvitaan? Reseptissä ei ole määrää.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Heippa Tellu, Pikakahvin määrän vaikuttaa se, miten vahvan makuista haluaa mokkakreemistä. Pikakahvin ohjeellinen annostus ko. mokkakreemiin 1/2 - 1 rkl.
    • Mervi K
      Paista kypsäksi? Joku tarkempi aika olis kiva!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Mervi K, Paistoaika on noin 180 asteisessa uunissa on 10 - 15 minuuttia. Mukavia leivontahetkiä!
    • Kookos-allergia
      Voiko kookoskerman korvata kuohu/vispikermalla?
    • Viola
      Täytyykö marengit laittaa jääkappiin.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Viola, Marenkeja ei tarvitse laittaa jääkaappiin.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet