Valikko

Mungolifen mansikkakreemikakku

Mungolifen mansikkakreemikakku

Mehevä mansikkakreemikakku saa ylleen ihanan pinkin kuorrutteen. Maistuva täyte syntyy banaanista, mansikoista ja tuorejuustokreemistä.

  • noin 20 palaa
  • Yli 60 min

Vuoan voiteluun

50 gSunnuntai Leivontamargariini
korppujauhoja

Pohja

Huom! Tarvitset pohjia 2 kpl, eli varaa aineksia tupla määrä
1 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
0,75 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
4 munaa
1,5 dlsokeria

Kakun väliin

1 banaani
10 mansikkaa
voikreemiä + tuorejuustoa

Voikreemi

350 ghuoneenlämpöistä voita
7 dltomusokeria
halutessasi vaniljaesanssia
elintarvikeväriä (mä käytin By Haute Hot Pink Oil Soluble väriä)
2,5 rklmaitoa

Ohjeet

Reseptin on kehittänyt Mungolife

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Viritä leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija 26 cm) pohjan ja reunan väliin ja kiristä se pinkeäksi. Voitele leivinpaperipohja ja reunat pehmeällä leivontamargariinilla. Korppujauhota voideltu vuoka.
  2. Sekoita keskenään kuivat aineet paitsi sokeri. Vatkaa n. 1-2 minuuttia kananmunia ja sitten lisää hiljalleen joukkoon sokeria koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista siihen asti, että vaahto on vaaleaa ja ”kiinteähköä”. Voit testata koostumusta niin, että nostat vatkainta ja tiputat vatkaimesta taikinaa takaisin kulhoon sillä nimikirjaimiasi piirrellen. Jos kirjaimet jää hetkeksi näkyviin, on vaahto tarpeeksi vatkattua.
  3. Laita vatkain pois ja nappaa esille siivilä ja nuolija. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja nostele taikinaa sekoittaaksesi sitä. Älä käytä liikaa voimaa, vaan ihan rennosti hiljalleen sekoitat siivilöidyt jauhot joukkoon.
  4. Laita taikina vuokaan heti ja kakku uuniin. Kypsennä kakkua uunissa n. 40-45 minuuttia uunin alimmalla tasolla. ÄLÄ avaa uunia ensimmäisen puolen tunnin aikana, kakku lässähtää helposti. Kokeile kypsyyttä hammastikulla tai grillitikulla. Valmiista kakusta ei jää yhtään taikinaa tikulle.
  5. Nosta kakku ritilän päälle jäähtymään ja anna sen jäähtyä noin 15 minuuttia vuoassa. Kumoa kakku paperin päälle. Tällä ohjeella saat tasaisen kauniin sokerikakun, jota on helppo koristella. Tähän kakkuun toistin tämän kahdesti, jotta sain kaksi kaunista kakkupohjaa, jotka kasasin kakuksi.
  6. Tällä kertaa kakun väliin tuli voikreemin (ohje alla) ja tuorejuuston sekoitusta, joka on maustettu vaniljaesanssilla. Lisäksi pilkoin väliin banaania ja mansikoita.
  7. Mä teen aina ”liikaa voikreemiä”, koska en halua, että se loppuu kesken. Varsinkin värjätyn voikreemin kanssa on inhottavaa, jos se loppuu kesken ja tulee sävyero. Ja kaikki ylimääräinen vatkaus ärsyttää. Niinpä teen kerralla liikaa.
  8. Vatkaa useamman tunnin huoneenlämmössä seissyt voi pehmeäksi. Mä vaahdotan noin 3-4 minuuttia täydellä teholla. Lisää tomusokeria hiljalleen desi kerrallaan koko ajan vatkaten. Kun kaikki tomusokeri on lisätty, vatkaa vielä n. 7-10 minuuttia, jotta koostumus alkaa tuntua aika jähmeältä. Lisää elintarvikeväri ja maito ja vatkaa ne joukkoon. Mä käytän välillä kauramaitoa tai mantelimaitoa, toimii nekin. Voikreemi on tosi helppokäyttöistä ja se jähmettyy kakun päälle nopeasti.
  9. Voikreemi pursottimeen ja koristelemaan! Koristele jo jäähtynyttä kakkua, ja jos haluat nopeuttaa prosessia, voit laittaa kakun kelmussa pakastimeen vaikka 30 minuutiksi ennen voikreemin levitystä. Mä levitän voikreemin pursottimella ja tasoitan sen raapalla. Ensin ohut kerros, joka on ns. ”murukerros”, josta näkyy läpi ja siihen tarttuu mahdolliset murut. Sitten n. 15-20 minuuttia jääkaapissa jähmettymistä ja sitten uusi paksumpi kerros voikreemiä. Mä en oo niin pilkun tarkka, vaan annan kakun olla hieman epätasainenkin, kun en jaksa aina jokaista pikkujälkeä tasoitella. Tasaisemman lopputuloksen saa sokerimassalla halutessaan, tai maltilla, mitä mulla ei ole.
  10. Koristele mielesi mukaan. Mun koristelumeininki on more is more, kuten huomaa.

Tykkää (5)

    Jaa

    Kommentit

    • Amatööri
      Moi! Eikö pohjaa siis kostuteta mitenkään?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei! Resepti on Mungolife-bloggaajan kehittämä, eikä hän ole ohjeen perusteella pohjaa kostuttanut. Mehevän lopputuloksen saamiseksi suosittelemme kuitenkin kostuttamaan pohjat esimerkiksi mehulla tai vaniljamaidolla.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet