Valikko

Mutakakku vadelmilla

Herkullinen, suklainen mutakakku on helppo valmistaa

Mutakakku vadelmilla

Täyteläinen mutakakku on ihanan tuhti herkku, ja helppo leipoa esimerkiksi lasten kanssa.

  • 10 annosta
  • Alle 60 min

Ainekset

200 gtummaa suklaata
200 gSunnuntai Leivontamargariinia
2 1/2 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
4 munaa
2 dlsokeria
1/2-1 dlsuklaahippuja

Lisäksi

400 gtuoreita vadelmia koristeluun
2 dlkuohu- tai vispikermaa vaahdotettuna

Ohjeet

  1. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle leivinpaperi.
  2. Voitele ja jauhota vuoan reunat. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Sulata suklaa ja margariini kattilassa liedellä.
  4. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa-margariiniseos varovasti muna-sokerivaahtoon.
  5. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita kevyesti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle suklaahiput. Paista uunin alimmalla tasolla 18 minuuttia.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Siirrä varovasti tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla. Tarjoile lämmin kakku kermavaahdon kanssa.

Tykkää (8)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet