Valikko

Omena-murupiirakka

Jokasyksyinen suosikki omenapiirakka syntyy helposti tällä ohjeella.

Omena-murupiirakka

Hyödynnä syksyn omenasato ja leivo herkullinen omenapiirakka, jossa yhdistyvät pehmeä pohja, mehevä täyte ja rapea murukuorrute.

  • noin 12 annosta
  • Yli 60 min

Muruseos

3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dl Elovena Täysjyväkaurahiutaleita
1 tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa
1 ½ dlsokeria
125 gSunnuntai Leivontamargariinia

Pohjataikina

2/3 muruseoksesta
120 gsmetanaa
1 muna

Täyte

1/2 lomenoita
kanelia
250 gmaitorahkaa
3/4 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
2 tlsitruunamehua
2 munaa

Ohjeet

  1. Yhdistä muruseoksen kuivat aineet ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita nopeasti. Ota muruseoksesta 2 dl sivuun.
  2. Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen smetana ja muna, sekoita. Aseta uunivuoan (22 * 30 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Levitä taikina vuoan pohjalle.
  3. Kuori ja kuutioi omenat pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot taikinan pinnalle ja ripottele päälle kanelia.
  4. Sekoita rahka, sokerit, sitruunamehu ja munat keskenään. Levitä seos tasaisesti omenakuutioiden päälle.
  5. Ripottele loput muruseoksesta rahkatäytteen päälle.
  6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Tykkää (8)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet