Pinsa

Pinsa
Pinsan pohja on erittäin kevyt, ilmava ja rapeakuorinen. Täytteissä vain mielikuvitus on rajana, mutta laadukas tomaattikastike, mozzarella ja tuore basilika riittävät myös hyvin.
Taikina
| 400 g | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja | 
|---|---|
| 2 rkl | riisijauhoja | 
| 2 rkl | soijajauhoja | 
| 1/2 tl | Sunnuntai kuivahiivaa | 
| 1/2 tl | suolaa | 
| 3 dl | jääkylmää vettä | 
| 1 rkl | öljyä | 
Tomaattikastike
| 3 dl | laadukasta tomaattimurskaa | 
|---|---|
| 1/4 tl | suolaa | 
| tuoretta basilikaa | 
Lisäksi
| n. 125 g | viipaloitua mozzarellaa | 
|---|---|
| 70 g | suikaloitua parmankinkkua | 
| mustapippuria ja öljyä | |
| tuoretta basilikaa | 
Ohjeet
- Yhdistä jauhot, kuivahiiva ja suola. Lisää suurin osa vedestä kuiviin aineisiin, vaivaa hetki taikinakoukulla.
- Lisää öljy ja vaivaa tasaiseksi. Lisää loppu vesi ja vaivaa pinsa-taikinaa 10 minuuttia, kunnes se on sileää ja joustavaa. Siirrä taikina tasaiselle pinnalle ja muotoile palloksi.
- Laita taikina puhtaaseen kevyesti öljyttyyn kulhoon, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin 24–72 tunniksi.
- Ota taikina jääkaapista, muotoile kahdeksi palloksi. Peitä ja anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
- Siirrä taikinapallo ylösalaisin olevalle uunipellille. Venytä ja painele taikina ovaalin muotoiseksi. Pistele taikinaa haarukalla muutamasta kohdasta, ettei se paistu palloksi uunissa.
- Esikypsennä pinsaa noin 3 minuuttia 250°, kun pohja on kullanruskea ja rapea, ota se pois uunista.
- Levitä päälle tomaattikastike, viipaloitu mozzarellajuusto ja suikaloitu parmankinkku. Mausta mustapippurilla ja lorauta päälle vielä öljyä.
- Kypsennä pinsaa uunissa vielä 3–5 minuuttia. Paiston loppupuolella voit laittaa päälle grillivastukset.
- Ripottele päälle basilikan lehtiä ja herkuttele.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (21)

