Piparkakun makuinen mallaskakku

Piparkakun makuinen mallaskakku
Tähän kakkuun saat käytettyä näppärästi kuivahtaneet fariinisokerit. Kakku maistuu ihanasti piparkakkutaikinalta ja maun viimeistelee karamellisoitu sokerikuorrutus.
Kakkutaikina
1/3 l | makeahkoa kaljaa tai tummaa olutta |
---|---|
400 g | (5 ½dl) fariinisokeria |
400 g | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
2 tl | kardemummaa |
1 ½ tl | piparkakkumaustetta |
1 tl | kanelia |
1 tl | inkivääriä |
1 tl | ruokasoodaa |
Kuorrutus
2 rkl | sokeria |
---|---|
50 g | Sunnuntai Leivontamargariinia TAI voita |
½ dl | kermaa |
3 dl | (180g) tomusokeria |
Ohjeet
- Yhdistä kaikki aineet hyvin sekoittaen. (Jos käytät kuivahtanutta fariinisokeria, niin anna sen sulaa rauhassa oluen joukkoon).
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (noin 20*30 cm).
- Paista kakkua 175 asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kumoamista.
- Kuumenna sokeri paksupohjaisessa kattilassa ja anna sen ruskistua, varo polttamasta.
- Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon rasva.
- Lisää kerma ja kiehauta koko ajan sekoittaen.
- Ota kattila liedeltä. Lisää viimeiseksi tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
- Valuta kuorrute kakun pinnalle. Koristele esimerkiksi hasselpähkinärouheella.
Kakku kannattaa leipoa jo edellisenä päivänä ja kuorruttaa ennen tarjoilua. Näin kakun maut tasapainottuvat ja mehevöityvät.
Tykkää (19)