Pistaasikakku

Pistaasikakku
Raikkaan pistaasikakun välissä on herkullista sitruuna-valkosuklaamoussea. Nam!
Pistaasikakkupohja
| 100 g | pistaasipähkinöitä |
|---|---|
| 1 | vihreä omena |
| 3 | munaa |
| 1½ dl | sokeria |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 4 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 mm | inkiväärijauhetta |
| 1½ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Sitruuna-valkosuklaamousse
| 100 g | valkosuklaata |
|---|---|
| 2½ dl | vispikermaa |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| ½ dl | tomusokeria |
| 1 tl | sitruunankuoriraastetta |
| 2 rkl | sitruunamehua |
Lisäksi
| kostutukseen omenamehua | |
| koristeluun pistaasipähkinöitä |
Ohjeet
- Rouhi pistaasipähkinät ja raasta kuorittu omena.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet ja pistaasit keskenään ja lisää ne taikinaan omenaraasteen ja Sunnuntai Juoksevan kanssa vuorotellen.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 18-20 cm).
- Paista kakkua 180-asteisessa uunissa tasalämmöllä noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku ritilän päällä.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunankuoriraaste ja –mehu. Lisää jäähtynyt valkosuklaa. Kääntele lopuksi joukkoon kerma.
- Halkaise kakku kolmeen osaan. Kokoa kakku irtopohjavuokaan: Aseta alin pohja vuokaa, kostuta omenamehulla ja laita 1/3 täytteestä pohjan päälle. Toista sama kahdelle muulle pohjalle.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa 3 tuntia tai mielellään yön yli.
- Koristele kakku rouhituilla pistaasipähkinöillä.
Tykkää (22)

