Valikko

Porkkanapiirakka

Sunnuntai porkkanapiirakka

Porkkanapiirakka

Mehevä ja muhkea porkkanapiirakka on monen suosikkileivonnainen. Piirakka säilyy jääkaapissa useita päiviä herkullisena.

Pohja

7 dlporkkanaraastetta (4-5 porkkanaa)
5 munaa
4 dlsokeria
5 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlruokasoodaa
1 rklkanelia
2 tlvaniljasokeria
2 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Kuorrutus

100 gvoita
5 dltomusokeria
200 gmaustamatonta tuorejuustoa

Lisäksi

strösseleitä

Ohjeet

Pohja

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Vaahdota sähkövatkaimella munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimista saa valutettua oman nimikirjaimen vaahdon pintaan, ja se pysyy pinnalla hetken aikaa.
  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli ja vaniljasokeri keskenään erillisessä kulhossa. Lisää kuivat aineet munasokerivaahdon joukkoon muutamassa erässä kevyesti sekoittaen.
  4. Lisää taikinaan Sunnuntai Juokseva ja porkkanaraaste ja kääntele taikina tasaiseksi.
  5. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti sen päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä hyvin. Voit tehdä pohjan jo päivää aiemmin.

Kuorrutus ja koristelu

  1. Ota kuorrutteen ainekset hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
  2. Vatkaa voi ja tomusokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 minuutin ajan.
  3. Lisää tuorejuusto ja vatkaa kuorrute tasaiseksi.
  4. Levitä kuorrutus jäähtyneen piirakan pinnalle. Viimeistele pinta strösselillä. Leikkaa pohja 25 palaan.

Tykkää (8)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet