Valikko

Pyöreä kinkkuvoileipäkakku

Voileipäkakku saa uuden ilmeen pyöreän kakkuvuoan ansiosta

Pyöreä kinkkuvoileipäkakku

Perinteinen voileipäkakku saa uuden ilmeen pyöreän kakkuvuoan ansiosta. Mehevä ja helppo leipä leivotaan alusta asti itse ja täytetään herkullisilla kinkku- ja kasvis-fetatäytteillä.

Leipä

5 dlmaitoa
1 tlsokeria
1 ½ tlsuolaa
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
6 ½ dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 ½ dlElovena Kauraleseitä tai Kaurahiutaleita

Kinkku-paprikatäyte

200 gpalvikinkkua
1 suippopaprika
200 gaurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
150 granskankermaa
½ tlmustapippuria

Kasvis-fetatäyte

½ kurkkua
150 gkirsikkatomaatteja
200 gfetajuustoa
150 granskankermaa
½ tlmustapippuria

Kostutus

3 dlkasvislientä tai maitoa

Kuorrutus ja koristelu

300 gmaustamatonta tuorejuustoa
150 granskankermaa
versoja, krisikkatomaatteja, kinkkua

Ohjeet

  1. Aloita valmistamalla leipä. Lämmitä neste 42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon sokeri ja suola.
  2. Yhdistä kuivahiiva ja 2 dl jauhoja ja sekoita nesteeseen. Lisää sen jälkeen leseet/hiutaleet sekä loput jauhot muutamassa erässä. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota 40 minuuttia.
  3. Kaada kohonnut taikina työpöydälle ja muotoile pyöreäksi leiväksi. Tee keskelle reikä ja nosta taikina pyöreään kakkuvuokaan. Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Voit tehdä leivän jo etukäteen ja pakastaa jäähtyneenä.
  4. Pilko kinkku ja paprika kulhoon ja toiseen kulhoon kurkku, kirsikkatomaatit ja feta-juusto. Lisää molempiin täytteisiin tuorejuustot, ranskankerma ja mustapippuri. Sekoita täytteet.
  5. Leikkaa leivän paistopinta pois ja sen jälkeen leipä viiteen kerrokseen. Aloita kokoaminen kostuttamalla levein pohjakerros huolellisesti. Levitä päälle reilu puolet kinkkutäytteestä. Nosta päälle seuraava kerros ja kostuta. Levitä päälle reilu puolet kasvis-fetatäytteestä. Toista sama seuraaville kerroksille.
  6. Yhdistä kuorrutuksen tuorejuusto ja ranskankerma ja levitä kakun pinnalle. Koristele esimerkiksi herneenversoilla, parilla kirsikkatomaatilla ja kinkkurullilla. Kakku on parhaimmillaan, jos se saa vetäytyä jääkaapissa yön yli. Leikkaa annospalat veitsellä.

Ohjeen voi tehdä myös suorakaiteen malliseen leipävuokaan.

Tykkää (11)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet