Valikko

Rahkapiirakka

Rahkapiirakka

Rahkapiirakka

Sitruunainen rahkapiirakka maistuu ympäri vuoden, mutta erityisen hyvin se sopii pääsiäisajan kahvipöytään. Pohjataikinaan lisätään jauhojen lisäksi kaurahiutaleita.

Pohja

250 gSunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia
2 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
5 ½ dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 dlElovena Täysjyväkaurahiutaleita
2 tlleivinjauhetta
2 tlruokasoodaa
200 glaktoositonta kermaviiliä
2 munaa

Täyte

500 glaktoositonta maitorahkaa (2 prk)
1 dllaktoositonta kermaa
2 munaa
1 dlsokeria
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
1 tlksäilykepersikoita

Ohjeet

  1. Sulata margariini kattilassa. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Yhdistä kulhossa kaikki pohjan kuivat aineet. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Lisää tämän jälkeen kermaviili ja munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja levitä pohjataikina sen päälle.
  3. Yhdistä kulhossa täytteen rahka, kerma, munat ja sokeri. Raasta joukkoon sirtuunan kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Kaada täyte pohjan päälle reunoja myöten.
  4. Lohko valutetut säilykepersikat ja asettele ne piirakan pinnalle. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Tykkää (12)

    Jaa

    Kommentit

    • Jaana
      Hyvää pääsiäistä sinnekkin.Pullaan teki äiti rahkapiirakan kotona.Kun oli myöhemmin sairaana jatkoin perinnettä autellen keittiöissä.Sisään tupsahti vieraita ja tyytyväinen oli kotiväki kun oli tarjottavia.Yksin asuessa ajattelin että on helpompi tyytyä pashaan kun taikina isotöinen.Teidän ohjeessa tänä vuonna kauraleseitä ja on helppo.Martoilla tötmäsin vuosia sitten saman tyyppiseen.Pidän ohjeen tallella.Voi keväämmällä tehdä.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos kommentistasi, Jaana. Rahkapiirakka maistuu ihanalta myös pullataikinapohjaan tehtynä. Tämä versio on hieman nopeampi tehdä. 🙂

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet