Valikko

Raparperi-mansikkapiirakka

Mansikka-raparperipiirakka maistuu kesältä

Raparperi-mansikkapiirakka

Mehevässä piirakassa yhdistyvät kaksi alkukesän suosikkia – mansikat ja raparperi.

Pohja

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlmaitoa
1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1 muna
1 dlElovena täysjyväkaurahiutaleita
3 ½ dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta

Täyte

150 graparperia
150 gmansikoita
200 gkermaviiliä
1 muna
½ dlsokeria

Muru

½ dlpohjataikinaa
1 ½ rklSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Ohjeet

  1. Sulata margariini kattilassa ja kaada kulhoon. Sekoita joukkoon maito, sokerit ja muna.
  2. Yhdistä kuivat aineet erillisessä kulhossa ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Ota ½ dl taikinaa sivuun erilliseen kulhoon (käytetään pinnan muruun).
  3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) ja levitä taikina vuoan pohjalle nuolijalla.
  4. Pilko raparperit ja mansikat ja levitä ne pohjan päälle. Jätä noin 2 cm reunoilta tyhjäksi.
  5. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri ja kaada seos raparperin- ja mansikanpalojen päälle.
  6. Valmista vielä pinnan muruseos lisäämällä pohjataikinaan vehnäjauhoja siten, että seos alkaa olla erottua murumaisesti. Murustele taikina piirakan pinnalle käsin.
  7. Paista piirakkaa uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa paiston loppuvaiheessa foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa.

Tykkää (6)

    Jaa

    Kommentit

    • Taina
      Onko tämä kiertoilmauunissa tarkoitus paistaa? Ei ainakaan normaaliuunissa tule puolessa tunnissa edes lähelle valmista, raparperit vaan rouskuu suussa!
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Taina! Ohje on tarkoitettu tasalämmöllä paistettavaksi. Paistoaika vaihtelee aina hieman uunin mukaan. Paksut raparperit kannattaa pilkkoa pienemmiksi. 🙂

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet