Raparperikupit

Raparperikupit
Raparperikupit ovat ihanan kesäinen jälkiruoka ja ne sopivat tarjottaviksi niin juhliin kuin illanistujaisiinkin. Täytteessä yhdistyvät kirpeä raparperi, mansikat ja kermavaahto.
Kupit
| 2,5 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
|---|---|
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
| 0,5 tl | suolaa |
| 1 | muna |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | kylmää vettä |
Raparperihillo
| 400 g | tuoretta raparperia |
|---|---|
| 0,5 dl | vettä |
| 1 dl | hillosokeria |
Lisäksi
| 2 dl | kuohukermaa |
|---|---|
| 12 kpl | mansikoita |
| syötäviä orvokkeja |
Ohjeet
Reseptin on kehittänytPerinneruokaa prkl
- Valmista pohja sekoittamalla kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää kananmuna, öljy ja vesi. Vaivaa taikinaa hetki, jotta siitä tulee kimmoisa.
- Kaulitse pohja noin 1mm paksuiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa levystä noin 10cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä.
- Käännä muffinivuoka ylösalaisin ja asettele pohjat kuppien päälle ja painele reunoja hieman alaspäin. Paista pohjia 250-asteisessa uunissa noin 5 minuutin ajan ja jäähdytä.
- Valmista raparperihillo leikkaamalla raparperinvarret noin 1 sentin paloiksi kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna höyryäväksi. Sekoita joukkoon sokeri ja keitä 5-10 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Jäähdytä hillo.
- Täytä jäähtyneet kupit kermavaahdolla ja raparperihillolla. Koristele kupit lopuksi mansikoilla ja syötävillä orvokeilla.
Tykkää (24)
