Valikko

Rapeat sämpylät

Rapeat sämpylät

Tällä ohjeella valmistat herkulliset, rapeat sämpylät. Vegaaniset sämpylät sopivat mainiosti niin aamupalapöytään kuin brunssillekin!

Ohjeet

  1. Liota hiiva 42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää sen jälkeen noin puolet jauhoista. Sekoita joukkoon loput jauhoista muutamassa erässä niin, että taikina irtoaa reunoista. Taikina saa jäädä hieman löysäksi.
  2. Peitä taikinakulho liinalla ja laita kohoamaan vedottomaan paikkaan 1 ½ –2 tunniksi.
  3. Lämmitä uuni kiertoilmalla 225 asteeseen. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle, älä vaivaa. Ripottele jauhoja taikinan pinnalle ja leikkaa terävällä veitsellä sämpylöitä.
  4. Nostele sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele pinnalle hieman jauhoja. Paista uunissa noin 20 minuuttia sämpylöiden koosta riippuen.

Katso tästä vinkit onnistuneeseen hiivataikinaleivontaan.

Tykkää (24)

    Jaa

    Kommentit

    • Ihmettelijä
      Aineksissa ei ole kaurahiutaleita, vaikka ohjeissa niitä lisätään. Mikä määrä?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei! Kiitos huomiostasi. Reseptiin ei tule kaurahiutaleita, eli ainesosalista on oikein. Ohjeteksti on nyt korjattu. Herkullisia leivontahetkiä!

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet